2000 lóerővel bíró hiperautót dob piacra a Lotus!

Közzétéve:
2019-07-18, 14:50

A Lotus Evija limitált számban fog készülni, és mondanom sem kell, nem lesz olcsó mulatság…

Az egyre bővülő Geely járműgyártó vállalatba történő belépése óta az Evija a Lotus első számú terméke. Amennyiben igazak a híresztelések, miszerint sorozatgyártásban összességében 130 példányt építenek a hiperautóból, az fix, hogy a hasonló kategóriába sorolható gépek megszégyenítője lesz a kétezres nagyságú ménessel.

Rögtön a meghajtással kezdeném, ugyanis ez az, ami mindenkit foglalkoztat a világon valaha sorozatgyártásba került, legerősebb autójának kapcsán. Az Evija egy 70 kWh-s lítium-ion akkumulátor csomagot kapott, ehhez négy villanymotor kapcsolódik. Az elektromotorok egyéni teljesítménye 493 lóerő, így kevés matekozással ki lehet számítani, miből terem a 2 000 lovas összteljesítmény. A maximális forgatónyomaték 1 700 Nm.

 Lotus Evija vertikális ajtajai nyitva

Az erőforrás kevesebb, mint 3,0 másodperc alatt repíti százra az Evija 1 678 kg-os kasztniját, álló helyzetből. Az Evija akkumulátorainak súlya 600 kg. A csúcstechnológiákkal felvértezett hipersportautó 4,46 méter hosszú, 2,0 méter széles és csupán 1,22 méter magas. Hasmagassága 10,5 centiméter. A Lotus újszülött gyermekét teljes mértékben elektronika uralja, ezt az bizonyítja, hogy az ajtók kizárólag távirányítóval működtethetők és gombnyomásra záródnak.

Lotus Evija hipersportautó oldalról

A tisztán elektromos sportautó esetében 400 kilométeres hatótávot ígér a gyártó, melyet a legújabb WLTP mérési ciklus szerint sikerült meghatározni. Az Eviját kevesebb, mint 15 perc alatt fel lehet tölteni akár 80%-os szintre, a 100%-os töltöttségi szint eléréséhez 18 percre van szükség.

Lotus Evija hipersportautó hátulja

Mint azt már említettem, a Lotus Evija beszerzéséért az ügyfélnek mélyen a zsebébe kell nyúlnia. 1,7 millió font körül mozoghat majd, ami nagyjából 614 millió forintnak feleltethető meg, azonban érdemes tudni, hogy az autót 250 ezer font ellenében már lehet is foglalózni!

Ha ezt a típust még nem is, más Lotus modellt találhatsz a Magyar Autókereskedőház Zrt. kínálatában. Sőt, gyakorlatilag bármelyik márkából tudsz szemezgetni kedvedre. Keresd Mudri Dánielt a MAH Zrt. vezető értékesítőjét a 06 20 366 3447-es telefonszámon.

Forrás:

További autós hírek

Ők ketten úgy keltek át ezen a békéscsabai gyalogátkelőn, ahogy az meg van írva. Deszkáról, rolerről leszállva! Talán ennek köszönhetik azt, hogy nem...

Sajnos a legalapvetőbb KRESZ szabályokat is képesek sokan megszegni figyelmetlenségből. Ezen, a rendőrség által közzétett térfigyelő kamerás felvételen az látszik, hogy a kanyarodási...

A Sanghaj mellett, a Jangce folyó partján fekvő Vuhsziban található híd omlott össze. Sajnos három autóra rázuhant és a benne ülök azonnal meghaltak....

Mentőautó ütközött személyautóval Nyíregyházán, a Pazonyi úton vasárnap este. A baleset következtében a gépkocsiban utazó 31 éves nő a helyszínen életét vesztette. További...

Olvasónktól kaptuk a videót az Illatos úti tahó teherautósról. Írja: “Az illatos út elején egy teherautó a tilos jelzés ellenére piros lámpánál és...

Kapcsolódó írások

Az átalakított Lotus Exige S V6 oldalról fotózva
2019. szeptember 09.
A V6-os Lotus Exige S volánja mögött minden megtett kilométer valódi öröm.
Újabb képek a Bugatti Chiron elektromos vetélytársáról
2018. augusztus 16.
A Pininfarina PF0 néven villanyos hiperautót készít, mely a Chironnal is felvenné a versenyt.
Pininfarina Battista
2018. december 12.
Nem bírt magával a Pininfarina, így jóval a 2019-es Genfi Autószalon előtt közzétett friss fotókat legújabb modelljéről. A jármű nevét is elárulták, de még annak miértjét is!
McLaren Speedtail koncepció Astral kiadás
2018. december 30.
Te is benne vagy a szerencsés 106 vásárlóban, akik jogosultak egy McLaren Speedtail megvásárlására? Hát én sem! De azért jó elképzelni mi lenne, ha én választhatnék egyedi színt, vagy kereket a limitált szériás autómra, egyenesen a gyártótól!