hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Most már atombiztos, hogy létrejön a Fiat-PSA házasság

2019. december 19. | 09:53

Ennél hivatalosabb már nem is lehetne a dolog.

Eddig is készpénznek lehetett venni azt, hogy még 2019 decemberében a francia PSA csoport és az olasz-amerikai Fiat-Chrysler megegyezik az egyesülésről. Szerdán aztán végképp eloszlatott minden kételyt a két vállalat, miután bejelentették, hogy véglegesítették és jóváhagyták a fúzió feltételeit.

Zsolti már október végén megírta, hogy egyesülni fog a két vállalat, ami most már teljesen hivatalosnak is tekinthető, így létre fog jönni egy körülbelül 40 milliárd fontot (15 billió forintot) érő cégmonstrum.

Persze a fúzió nem egyik napról a másikra fog végbemenni, most jön az a kör, amikor be kell szerezni az egyesüléshez szükséges engedélyeket. Ha ez meglesz, akkor bizony szemtanúi leszünk annak, ahogy létrejön a világ negyedik legnagyobb autógyártója (a TOP 3-ban jelenleg a Volkswagen, a Renault-Nissan és a Toyota van benne).

Már azt is tudni lehet, hogy az új vállalat székhelye Hollandiában lesz, ugyanakkor a részvényeit a párizsi, a milánói és a New York-i tőzsdén fogják jegyezni. Az újonnan létrejövő cég elnöke az FCA főnöke, John Elkann lesz, míg a vezérigazgatói székbe Carlos Tavares, a PSA jelenlegi vezérigazgatója huppanhat bele.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!