A hét elején számos forrásból lehetett olvasni, hogy a PSA csoport és a Fiat-Chrysler egy esetleges fúzió feltételeiről kezdtek tárgyalni. Ma pedig már az terjeng a neten, hogy a tárgyalások sikeresnek bizonyultak ez azt jelenti, hogy létrejött a világ egyik legnagyobb autógyártója!

A sikeres tárgyalások következtében egy több mint 40 milliárd font értékű, azaz körülbelül 15 billió forintot érő cégmonstrum jött létre. A legnépszerűbb márkák közül most már egy cégcsoportba került. Az FCA tagjai egyesült a PSA alá tartozó márkák, vagyis a Fiat, a Jeep, az Alfa Romeo, a Maserati, a Lancia, a Peugeot, a Citroen, és az Opel is egy cégcsoport alá tartozik.

Az FCA korábban is kereste az előrelépés lehetőségét, korábban sikertelen tárgyalásokat folytatott a Renault-csoporttal egy hasonló fúzió reményében. Az akkori sikertelenség után kezdtek egyeztetni a PSA-val. Állítólag már hónapok óta egyezkednek, azonban hivatalosan eddig nem erősítették meg.

Az új cégcsoportot 50-50 %-ban az eddigi vállalatok tulajdonosai birtokolják majd. A francia vállalat korábbi első embere, Carlos Tavares lesz a közös cég vezérigazgatója, míg a másik oldalról John Elkann tölti be az elnöki pozíciót.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát: