A moszkvai autósforgalomban tűnt fel ez a házilag barkácsolt Batmobile

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-27, 10:08

A páncélozott autót lefoglalta a rendőrség.

Moszkva belvárosában lefoglaltak a rendőrök egy házilag barkácsolt járművet, ami kísértetiesen hasonlít arra a Batmobile-ra, ami a 2016-ban bemutatott Batman Superman ellen című amerikai szuperhősfilmben volt látható.

Illegálisan összeszerelt replikaautó

A hatalmas kerekeken guruló autó meglehetősen nagy feltűnést keltett, a fekete színűre festett négykerekűvel egy 32 éves férfi kocsikázott Moszkva belvárosában szombat este. A kocsi tulajdonosa hatalmas bírságra számíthat, ugyanis előírások sorát szegte meg azzal, hogy kimerészkedett az utcára a különleges kinézetű géppel. Az autót eleve illegálisan szerelték össze egy oroszországi műhelyben, ezen felül nem regisztrálták be hivatalos járműként. Az már csak hab a tortán, hogy a „Batmobile” nem felel meg az biztonsági szabályoknak, plusz hosszabb is a megengedett 6 méternél.

Az autót az Egyesült Államokban gyártották, majd Oroszországba szállították, ahol átalakították a Fast Boom Pro műhelyében. A négykerekű – amely akár 100 km/h-val is képes hajtani – páncélozott, és lézeres célzókészülék, éjjellátó kamera és hőkamera is van benne. A fegyverarzenálját a motorháztetőre illesztett replika pisztoly alkotja, amely képes utánozni a lövés hangját.

A filmben így nézett ki a Batmobile:

Batmobile szemből

A replikaautót 2019 októberében hirdették meg Oroszországban, kereken 55 millió rubelért, vagyis nagyjából 260 millió forintot fizetett érte a kocsi mostani tulajdonosa.

CNA

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek