Londonban a rendőrség pár napja lefoglalt egy Range Rovert, mert az autóra nem kötöttek kötelező biztosítást. A luxuskocsi tulajdonosa kétségbeesésében ráült a verda motorháztetejére, abban bízva, hogy akkor csak nem viszik el a drága játékszerét. Tévedett.

Arról nincs információ, hogy az autós a motorháztetőn ücsörgésért külön meg lett-e büntetve, és azt sem tudni, hogy a rendőröknek mikor sikerült lekönyörögni a nőt az autó elejéről. Angliában 300 fontos (115 ezer forintos) pénzbírságot kaphat az a személy, aki biztosítás nélkül közlekedik az autójával, plusz 6 büntetőpontot is bekarcolnak a neve mellé. Extrém esetekben a pénzbírság összege nagyobb is lehet, és a biztosítást be nem fizető sofőröket akár a vezetéstől is eltilthatják.

Magyarországon – szerencsés esetben – egy figyelmeztetéssel is megúszhatjuk, ha nem tudjuk bizonyítani a kötelező biztosítás meglétét. Ha nincs mákunk, akkor jön a büntetés, a rendőr akár 40 ezer forintos bírságot is kiszabhat ilyen esetekben. Sőt, a rendőrnek még arra is lehetősége van, hogy szabálysértési eljárást kezdeményezzen, melynek összege a 30 000 forintot is elérheti.