szombat - 2023. szeptember 23.
19.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Nagy tarolást végzett a fékevesztett villamos, a taxis reakcióját látni kell – VIDEÓ

2021. március 22. | 12:29

Műszaki hiba idézte elő a meghökkentő eseménysorozatot.

Pár napja Romániában „elszabadult” egy villamos, a műszaki hibás szerelvény letarolta az útjába kerülő autókat. A térfigyelő kamera rögzítette a történteket, a balesetről készült videót aztán nyilvánosságra is hozta a román hatóság.

Az időbélyeg szerint március 16-án okozott komoly felfordulást a villamos Jászvásár (románul Iași) belterületén. A szerelvény fékberendezése meghibásodott, így a villamosvezető nem tudta elkerülni a balesetet, ennek pedig a piros lámpánál várakozó autósok itták meg a levét.

A villamos először egy kis ferdehátút talált el, aztán rögvest egy másik autót is lekoccolt hátulról. A fékevesztett szerelvény ment tovább, a következő áldozata egy taxiautó lett volna, ám a sárga kocsiban ülő sofőr kitért az ütközés elől, szerencséjére szemből senki sem érkezett a belső sávban.

A taxi előtt várakozó Mercedes már nem volt ilyen szerencsés, a terepjáró csapdába került, nem volt hova menekülnie. A villamos telibe is kapta, mire az autó átcsapódott a mellette lévő sávba, ahol eltalált egy másik taxit, ami pedig az előtte ácsorgó kocsit tolta meg hátulról. A pórul járt Merci egy fehér Renault miatt nem tudott kilőni balra, a francia márkájú autónak végül nem lett baja, mert előre tudott gurulni, ugyanis az előtte lévő kocsi a fentebb említett taxihoz hasonlóan átment a szemközti sávba.

A videó itt ér véget, a helyi beszámolók szerint szerencsére senki sem sérült meg súlyosan a balesetben. Az elsőként letarolt ferdehátú rendesen leamortizálódott, de a többi szerencsétlenül járt autó esetében is jelentős a keletkezett anyagi kár. De a lényeg az, hogy nem végződött tragédiával a villamos „ámokfutása”.

Megdöbbentő csúsztatások a Forma-1-es Drive to Survive harmadik évadában Végre visszatér a Forma-1 – íme a hétvége menetrendje

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!