szombat - 2023. szeptember 30.
11.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Négyszer tiltották el véglegesen a vezetéstől, ismét rajtakapták

2022. december 09. | 10:57

A férfit az elmúlt öt évben többször is eltiltották a vezetéstől, ennek ellenére vezetett és ennek most meg is lesz az ára.

Idén csak kétszer, de az elmúlt öt évben összesen négyszer tiltott el egy férfit véglegesen a vezetéstől a Pécsi Járásbíróság. Az utolsó alkalom októberben volt, amikor nem csak eltiltás hatálya alatt, de ittasan is vezetett.

Ez már sokadik csepp volt a pohárban, a bíróság szabadságvesztésre ítélte a férfit, amit 2023 januárjában kell megkezdenie, de feltételesen szabadlábra helyezhetik. Ennek ellenére ismét volán mögé ült, aminek következménye az lett, hogy november 5-én elkapták Pécsen. Emiatt a férfinél ismét megállapították a járművezetés eltiltás hatálya alatt bűncselekményét. 

A Btk. a következőképpen rendelkezik:

239/B. § (1) Aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt annak érvényesülési körébe tartozó járművet vezet, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki a bűncselekményt büntetőeljárásban kiszabott járművezetéstől eltiltás hatálya alatt követi el, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A mostani események ismeretében az ügyészség indítványozta a vádiratban, hogy a férfit ismét tiltsák el véglegesen a járművezetéstől. Kérdés, hogy van-e értelme még egyszer egy ilyen ítéletnek, ha a férfit korábban négy hasonló sem tartotta vissza.

Depositphotos
Műanyag teraszajtó, kapu a természetre Trükközött a hatósági áras üzemanyaggal, akár 10 évet is kaphat

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!