Nem akárhonnan kapott dicséretet az új Mercedes S-osztály

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-09, 08:33

A Mercedes egyik legnagyobb riválisa az Instagramon üzent.

A Mercedes szeptember elején leplezte a teljesen új S-osztályt, amely kívül és belül egyaránt egy új szintet kíván képviselni a luxuslimuzinok között. A vadiúj S-osztály a BMW tetszését is elnyerte, aminek hangot is adott a Merci egyik legnagyobb riválisa. A bajorok egyébként nem csak szimpátiából, hanem marketingből is jelesre vizsgáztak, ugyanis az Instagramon úgy sikerült gratulálniuk a stuttgartiaknak, hogy közben a saját buksijukat is megsimogatták.

Az új Mercedes S-osztály

A videó elindítása után egyből felvillan a „Nice S”, magyarul „Szép S” felirat, majd kirajzolódik egy kanyargós út, ami hogyhogy nem, S alakban szeli át a fákkal tarkított tájat. Az úton természetesen egy autó is halad, a mozgás közben megfigyelhető gépkocsiról hamar kiderül, hogy az egy 7-es BMW. Ez persze nem véletlen, hiszen a BMW 7-es széria a Mercedes S-osztály egyik kihívója az Audi A8 mellett. Szóval a BMW szimpatikus módon fejet hajtott a Mercedes munkája előtt, de közben azért felhívta a figyelmet arra, hogy a luxuslimuzinok piacán nem számít egyeduralkodónak az S-osztály.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hey, nice job @MercedesBenz. We are big fans of the S too… ? #THE7 #SClass #BMW #7Series

BMW (@bmw) által megosztott bejegyzés,

A BMW írásban is gratulált a Mercedesnek, majd hozzátette, hogy Münchenben is sok rajongója lett az új S-osztálynak. Jó látni, hogy a riválisok elismerik egymás munkáját, és nem a köpködés megy – ebből csak profitálhat az autópiac, legalábbis én így gondolom. Itt arra gondolok, hogy a gyártók egymást ösztönzik arra, hogy minőségben egyre magasabbra rakják a lécet, amiből rajtuk kívül a fogyasztók is profitálhatnak.

7-es BMW oldalról fotózva

Ami az új S-osztályt illeti, a motorkínálat kezdetben hathengeres benzines és dízelmotorokból áll majd, melyekhez egy 48 voltos mild-hibrid rendszerű V8-as is csatlakozik. 2021-ben a Mercedes egy 28 kilowattórás akksival ellátott plug-in hibrid kivitelt is bemutat, aminek a tisztán elektromos hatótávja 100 kilométer lesz. A jövőben persze az AMG kivitelek is befutnak majd, köztük lesz a majdnem 800 lóerős S73e verzió is.

Az M256-os hathengeres, 3,0 literes motor csúcskivitele (S 500) 435 lóerőt és 520 Nm nyomatékot produkál, amely átmenetileg 457 lóerőre és 770 Nm-re emelkedhet EQ Boost módban. Az S 450 kivitelben ugyanez az erőforrás 367 lóerővel bír.

Neked hogy tetszik az új S-osztály? Amennyiben kedvet kaptál egy S-kupé videóhoz, tekintsd meg ezt!

Kapcsolódó írások

2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.

További hírek