Nem akármi került elő a sufnituningos verda motorteréből

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-24, 07:31

Ez még a sokat látott rendőröket is meglepte.

Az ausztrál rendőrség szúrópróbaszerűen ellenőrzött pár napja egy fehér Holden Commodore-t, így derült ki, hogy a motorháztető alatt ott lapul egy lombfúvó, amelyet fapados turbófeltöltőként használt a kocsi tulajdonosa.

Az már messziről látszott, hogy a kocsival valami nem stimmel, a járgány kerekei totálisan le voltak strapálva, ezért a rendőrök úgy döntöttek, hogy tüzetesebben is átvizsgálják a négykerekűt. Természetesen a motortérbe is bepillantottak, ahonnan visszaköszönt rájuk a sárga lombfúvó. Az eszköz gyakorlatilag turbófeltöltőként funkcionált, a tulaj legalábbis az akkumulátorhoz is csatlakoztatta a lombfúvót, amely állítólag levegőt fújt a motorba.

A sufnituningos autó tulajdonosa mindennek tetejébe még a jogosítványától is elköszönhet egy jó darabig (ha nem örökre), mert a helyszínen metamfetamint mutattak ki a leheletéből. A 35 éves férfin pedig az sem segített, hogy az őrizetbe vétele után a rendőrőrsön a második drogteszten is pozitív mintát produkált.

 

Kapcsolódó írások

Játék! Nevezd meg, melyik gyártó szolgáltatta a motort 10 gépjárműbe!
2017. augusztus 12.
Vajon ki tudod találni egy-egy fotó alapján, hogy melyik gyártó szolgáltatta a motort a kvízjáték során látható 10 autóba?
Porsche 959
2019. április 23.
A 959-es és az F40-es volt a 80-as évek két nagyágyúja, ehhez kétség sem férhet. A Ferrari ikonná vált, a németnek viszont nem jutott annyi a rivaldafényből…

További hírek