Nem bírt magával a részeg bácsi Balatonfüreden, ezért elkobozták az autóját

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-06, 13:02

A 65 éves sofőrrel szemben büntetőeljárás indult a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon.

Három órán belül kétszer kapták ittas vezetésen a 65 éves balatonfüredi bácsit a rendőrök. Az ittas sofőr balesetet is okozott az autójával, később pedig a kötelező haladási irány táblát nem vette figyelembe.

A 65 éves sofőr a Széchenyi utcában közlekedett az autójával 2020. július 5-én 12 óra 45 perckor, amikor hátulról belehajtott az előtte forgalmi okból fékező gépkocsiba. Haladása során a bácsi nem tartott megfelelő követési távolságot, ezért ütközött neki az előtte haladó gépjárműnek, amely szabályosan közlekedett. A baleset során személyi sérülés szerencsére nem történt, azonban a férfit előállították további mintavétel céljából, mert kiderült, hogy részegen vezetett.

Peugeot típusú személygépjármű oldalról fotózva

A bácsit nem zaklatták fel nagyon a történtek: három órával később szintén Balatonfüreden, a Széchenyi utcában figyeltek fel a járőrök arra a sofőrre, aki a „Kötelező haladási irány jobbra!” jelzőtábla ellenére balra kanyarodott. A szabályszegő ugyanaz a férfi volt, aki 3 órával korábban balesetet okozott a kocsijával. Természetesen megállították őt, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig második nekifutásra is pozitív értéket mutatott.

A férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal, mert azt korábban már elvették tőle, az erről szóló igazolást a rendőrök zsebre vágták. Az egyenruhások aztán újra előállították a bácsit, plusz az autóját is lefoglalták. A 65 éves sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárás indult a helyi rendőrkapitányságon.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Közúti baleset személyi sérüléssel
2019. augusztus 26.
A Toyota biztonsági rendszerének felára nem lesz túl drága.
Michelisz Norbert összetört versenyautója oldalról
2019. november 15.
A magyar pilóta autója csúnyán összetört a második időmérőn.

További hírek