szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Nem győztek tavaly luxusautót venni a magyarok: megérkeztek a számok

2023. január 21. | 23:01

10,7%-kal több új, prémiumkategóriás autó talált gazdára 2022-ben Magyarországon.

Összesen 18 355 új luxusautót értékesítettek idehaza a kereskedések összesen. Érdekesség, hogy amíg nálunk nőtt, addig világszerte csökkent a prémiumkategóriás négykerekűek értékesítése.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke és a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke a Világgazdaság számára elmondta, mi ennek az oka. A prémiumkategória kevésbé árérzékeny, a vásárlóerő ugyanis ebben a szegmensben jóval később csökken.

A Mercedes-Benz története legsikeresebb évét tudhatja maga mögött. A németek 5516 autót adtak el idehaza a 2022-es esztendő során.

A csillagos már zsinórban hetedik évben nem talált legyőzőre Magyarországon a prémiumszegmensben, ahol a BMW-t és az Audit is megelőzve uralkodónak számít. Azok, akik tehetősebbek, kevésbé éreznek meg egy válságot, így ugyanúgy megengedhetik maguknak, hogy prémium járművet vásároljanak, mint bármikor máskor, mondta Knezsik István.

Az árak egészen elképesztő magasságokban járnak a használtautó-piacon. az MGE elnöke úgy véli, az árak nem fognak csökkenni, de a szüntelen növekedés véleménye szerint egy ponton meg fog állni.

Jó hír azok számára, akik autót terveznek vásárolni, hogy az ellátási láncokkal többnyire már nincs probléma. Míg korábban előfordult, hogy rendkívül hosszú időn át kellett várni az új autóra a megrendelőnek, ha nem történik újabb fordulat, akkor ilyesmi már nem történhet meg idén.

Legendás Ikarusok kerülnek kalapács alá, akár te is vehetsz egyet! Siófokon épülhet a következő Tesla Supercharger töltő?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!