A németek mindig is híresek voltak az autókról, ráadásul Németországban nem csak az autóipari szereplők vannak sokan, de a tuning műhelyek is szép számmal képviseltetik magukat.

Európában egyedül a németeknél vannak olyan autópályák, ahol nincs sebességkorlátozás. A nagy teljesítményű autókat hiba lenne nem élvezni, így az Autobahn-TV most ki is próbált egy 2021-es Mercedes-AMG E63 S modellt.

Amennyiben nem indul el a videó, kattints és nézd meg a videómegosztó oldalon.

A csillagos márka új típusa majdnem egyszerre érkezett meg a BMW M5-ös modellel, amivel egyértelműen egymás versenytársa tud lenni a két modell. Az AMG E63 S egy olyan autó, amely a nagy teljesítménye mellett kifinomult is. Az autópiacon talán nagyon ritka ilyen szedánt találni, amely ennyire erősen hordozná magában az erőt, a luxust és a stílusosságot. Ennek megfelelően a videóban átjön a brutális teljesítmény, ezzel pedig elképesztő számokat produkál az autó.

Az autó frissített változata több mint két hónapja mutatkozott be, új, speciális kormányt, valamint új hűtőrácsot kapott. A motorháztető alatt egy ikerturbós 4,0 literes V8-as motor dübörög, ami összesen egy 612 lóerős erőforrás.

A videón elképesztő látni, milyen egy ilyen brutális gyorsulás, ahol 3,3 másodperc alatt van 100 km/órás sebességen, aztán 11,2 másodperc alatt 200-on és végül eléri még a 300 km/órás sebességet is pillanatok alatt. Mindezt egy kilencsebességes automata váltóval éri el a Mercedes-AMG E63 S modell.