A német autópályán egy Mercivel 300 km/órás sebességgel

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-30, 11:41

A korlátozás nélküli autópályákon ki lehet próbálni a legerősebb járgányokat is.

A németek mindig is híresek voltak az autókról, ráadásul Németországban nem csak az autóipari szereplők vannak sokan, de a tuning műhelyek is szép számmal képviseltetik magukat.

Európában egyedül a németeknél vannak olyan autópályák, ahol nincs sebességkorlátozás. A nagy teljesítményű autókat hiba lenne nem élvezni, így az Autobahn-TV most ki is próbált egy 2021-es Mercedes-AMG E63 S modellt.

Amennyiben nem indul el a videó, kattints és nézd meg a videómegosztó oldalon.

A csillagos márka új típusa majdnem egyszerre érkezett meg a BMW M5-ös modellel, amivel egyértelműen egymás versenytársa tud lenni a két modell. Az AMG E63 S egy olyan autó, amely a nagy teljesítménye mellett kifinomult is. Az autópiacon talán nagyon ritka ilyen szedánt találni, amely ennyire erősen hordozná magában az erőt, a luxust és a stílusosságot. Ennek megfelelően a videóban átjön a brutális teljesítmény, ezzel pedig elképesztő számokat produkál az autó.

Mercedes-AMG E63 S egy autópályán eléri a 300 km/órás sebességet

Az autó frissített változata több mint két hónapja mutatkozott be, új, speciális kormányt, valamint új hűtőrácsot kapott. A motorháztető alatt egy ikerturbós 4,0 literes V8-as motor dübörög, ami összesen egy 612 lóerős erőforrás.

A videón elképesztő látni, milyen egy ilyen brutális gyorsulás, ahol 3,3 másodperc alatt van 100 km/órás sebességen, aztán 11,2 másodperc alatt 200-on és végül eléri még a 300 km/órás sebességet is pillanatok alatt. Mindezt egy kilencsebességes automata váltóval éri el a Mercedes-AMG E63 S modell.

Kapcsolódó írások

Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a '90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Hullócsillag? – Mercedes E-osztály W210
2018. augusztus 25.
A W210-es egy új arculatot és vállalatfilozófiát képviselt a Mercedes palettáján a 90-es évek közepétől. Nem generációkra tervezték, mégis szépen teljesít!

További hírek