vasárnap - 2022. October 02.
13.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Netrisk lehet a Biztosítás.hu új tulajdonosa

A GVH szerint nem lehet káros hatása az összefonódásnak.

A Netrisk egyedüli irányítást kívánt szerezni az ugyancsak biztosításkötéssel foglalkozó Biztosítás.hu felett, a felvásárlás engedélyezéséhez szükséges kérelem pedig már be is futott a Gazdasági Versenyhivatalhoz.

Eme két vállalkozás tekinthető a legnagyobb online piaci szereplőnek ma Magyarországon, ezért a GVH teljes körű eljárásban vizsgálta az összefonódás lehetséges káros versenyhatásait. A Hivatal végül arra a következtetésre jutott, hogy még a szűkebb (online) piacon sem lehet baj abból, ha megtörténik a fúzió. Magyarán a GVH áldását adta az üzletre.

A GVH azzal érvelt, hogy a biztosítások árát a biztosítók határozzák meg, vagyis a biztosításközvetítők maguktól nem tudják megemelni az árakat, és a biznisz végelegesítése után áremelő hatás sem várható. A GVH azt is valószínűtlennek tartja, hogy a felvásárlást követően létrejövő vállalkozás jutalékemelést tudna érvényesíteni, ami befolyásolná a biztosítások árát.

A Hivatal arról is meg van győződve, hogy a szolgáltatás minősége sem fog romlani az összefonódást követően, ugyanis a Netrisknek a tranzakció után is érdeke lesz az online platformok további fejlesztése és a minél szélesebb biztosítói kínálat fenntartása.

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!