Nincs megállás, tovább emelkednek az itthoni üzemanyagárak

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-18, 10:12

A nemzetközi olajpiac pozitív hangulatban van, a magyar autósokra ez már kevésbé igaz.

Tovább emelkednek az itthoni üzemanyagárak a hét közepén, a benzin ára bruttó 5 forinttal, a gázolaj ára pedig bruttó 3 forinttal fog emelkedni május 20-án.

Tankoló pisztoly oldalról fotózva

A Brent típusú olaj ára a múlt héten már tartósan 30 dollár fölött tudott maradni, hétfő reggel aztán közel 34 dollárra emelkedett 1 hordó olaj ára. Mindeközben a forint gyengült a dollárral szemben, így 99,9 százalék esélye volt annak, hogy tovább drágulnak az üzemanyagárak idehaza. Sajnos nem történt csoda, ha ez így megy tovább, akkor nyár elejére visszatér Magyarországon a 400 forintos benzinár.

Vasárnap éjfélkor Pest megyében és Budapesten is feloldották a kijárási korlátozásokat, szóval biztosan megugrik majd az autóforgalom, ez jó hír a hazai üzemanyag-forgalmazóknak. A magyar autósok végre többet kocsikázhatnak, erre felviszik az üzemanyagárakat, ez bosszantó lehet sokak számára. Viszont várható volt, hogy ez így fog történni, hiszen rajtunk kívül más országokban is megnőtt a kereslet az üzemanyagok iránt. A durva az lesz, ha még az üzemanyagok jövedéki adóját is megemelik június végén, amire sajnos van esély…

Az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak majd szerdától:

  • 95-ös benzin: 324-325 Ft/liter 
  • Gázolaj: 335-336 Ft/liter

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Magyar bankjegy
2020. augusztus 04.
Idehaza majdnem 9 százalékkal csökkentek a benzinárak 2019 elejéhez képest.
benzinkutas
2019. június 03.
12 forinttal kell kevesebbet fizetni szerdától a benzinért mint 2 hete.

További hírek