Rémisztő balesetet rögzített a fedélzeti kamera a 8-as főúton

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-13, 12:03

Figyelmetlen autós miatt került veszélybe egy közutas Városlőd környékén.

Május nyolcadikán az ajkai közutasok váltakozó forgalomirányítás mellett végeztek kaszálási munkákat a 8-as főúton, Városlőd környékén, amikor egy autó váratlanul becsapódott a munkaterületre. A kis híján tragédiával végződő balesetről fedélzeti kamerás felvétel készült.

Utoléréses baleset

„Tekintettel arra, hogy ezen útszakasz nehezebben belátható, ezért kétlépcsős forgalomkorlátozás kiépítése mellett, kézi irányítással, váltakozó forgalomirányítás mellett biztosították a kaszáló munkagépet a szakembereink. A helyszínen a kézi irányítás során szabályosan megálló autóba a mögötte lévő becsapódott. A szabályosan megálló jármű utánfutójáról a rakomány - ami egy kisebb ipari, úgynevezett gatter fűrész volt – előre repült és csak a szerencsén múlt, hogy a fűrészlap és a többi alkatrész nem találta el a mérnökségi forgalomirányító kollégát, aki így kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet” – olvasható a Magyar Közút közleményében.

A társaság a munkaterületeken történő balesetek visszaszorítása érdekében indította el a „Biztonságunk az Ön kezében van” névre hallgató kampányát még 2018-ban, melyről részletesebb információk itt érhetőek el.

YouTube

Magyar Közút

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.

További hírek