Az Electronis Arts játékfejlesztő cég 2019. november 8-án jelenteti meg a sikeres autós játéksorozat legfrissebb és nagyon várt részét, a Need For Speed Heatet. Nemrég fény derült a játék legizgalmasabb részére, arra, hogy pontosan milyen autókat lehet majd a végtelenségig tuningolni benne. Meglepetésre egyetlen Toyota sincs a listán, beleértve 2019 egyik legfontosabb sportautóját, az ötödik generációs Toyota Suprát.

Need For Speed Heat autós játék

De miért nem… merül fel a kérdés. A válasz pedig az, hogy a játékban illegális utcai versenyeken kell részt venni, amihez a Toyota egyszerűen nem akarja a nevét adni. Úgy érzik, a játék pozitív megvilágításba helyezi a szabálytalan utcai versenyzést, így nem illene bele a márka felelősségteljes közlekedésre és biztonságra törekvő imidzsébe, ha autóik megtalálhatóak lennének benne. Pedig régebben voltak Toyoták a Need For Speed korábbi epizódjaiban és találkozhattál az autóikkal más autós játékokban is.

Toyota tweet Need For Speed válasz
A Toyota a Twitterén kommentálta, hogy miért nincs egyetlen autójuk sem a Need For Speed legújabb játékában. Az ütős válasszal az NFS nem maradt adós: „Pfff, kockafejek.”

Mára azonban egyedül a Playstationre készülő Gran Turismóban szerepelnek Toyoták, igaz, abban a játékban csak legális, a valóságban is létező zárt versenypályákon lehet zúzni az autókkal. Felmerült azonban egy másik lehetőség is, mely szerint a Toyota kizárólagos szerződést kötött a GT-t fejlesztő Poliphony Digital vállalattal és valójában ez az oka annak, hogy a japán márka autói sem az NFS új részében, sem pedig egyéb autós játékokban nem szerepelnek már. Kár.

Toyota Supra Gran Turismo
A Play Station legújabb autószimulátorában, a Gran Turismo Sportban bezzeg van Supra. A grafika ámulatba ejtő

Ha kíváncsi vagy rá milyen verdák lesznek az új játékban, az NFS: Heat autóinak listáját itt találod.

És végül egy kis ízelítő a Need For Speed Heat játékmenetéből: