2021. január 18. | 05:59

A Nokian a gumik oldalfalának megerősítésével kívánja meghosszabbítani azok élettartamát.

A főként téli gumikról ismert Nokian új piaci szegmenseket kíván meghódítani One névre keresztelt, négyévszakos abroncsaival. A finn vállalat állítása szerint új termékük élettartama akár közel 130 ezer kilométerig terjedhet.

A Car and Driver információi alapján a Nokian az Egyesült Államokban és Európában is elkezdte gyártani az új gumikat, a Nokian One négyévszakos abroncsokat elsősorban az észak-amerikai piacra szánják. Az árról egyelőre nem árultak el részleteket.

A címben szereplő 130 ezer kilométeres adat nem egy kattintásvadász próbálkozás. A Nokian azt állítja, hogy az abroncsok különlegesen hosszú élettartamát egy új keverék használatának köszönhetik. A Nokian One négyévszakos gumikban egy jó adag aramid-szövet található, mely a Nokian Hakkapeliitta LT3 és R3 téli abroncsokban is jelen van. A finn vállalat most először használja ezt az anyagot négyévszakos gumikhoz. Ezek a szövetek az abroncsok oldalfalát erősítik, ezzel jobban bírják az úthibákból fakadó megpróbáltatásokat. A Nokian annyira bízik a technológiában, hogy garanciálisan kicseréli a kátyúkból származó ütéstől javíthatatlanul megsérült gumikat.

Az új termék az Entyre 2.0 helyét veszi át a Nokian kínálatában. A finn gyártó ígérete szerint a One négyévszakos gumik jobban teljesítenek majd nedves körülmények között, valamint gördülési ellenállása is alacsonyabb lesz. A Nokian új abroncsait 70 különböző méretben fogják értékesíteni.