Nyugdíjba megy a Ford vezérigazgatója

Közzétéve:
2020-08-05, 15:24

Jim Hackett helyét a jelenlegi ügyvezető Jim Farley veszi át.

Szeptember végén visszavonul a munkavégzéstől Jim Hackett, a Ford vezérigazgatója. A 65 éves üzletember 2017 májusától töltötte be a pozíciót. Helyét a jelenlegi ügyvezető igazgató, Jim Farley veszi át.

Hackett hároméves regnálása alatt alapvetően átszervezte a michigani vállalat üzleti modelljét. A megfelelő átállás érdekében a leköszönő vezér távozásáig az új vezérigazgató mellett fog dolgozni.  

„Nagyon hálásak vagyunk Jim Hackettnek, aki modernizálta a Ford működését, és előkészítette a jövőbeli sikereinket. Itt az ideje, hogy Hackett pihenőre vonuljon, helyét pedig Jim Farley vegye át. A Mustang Mach-E, az új F-150 és a Bronco modellek által fémjelzett termékkínálatunk kezd végleges formát ölteni. Nagyszabású terveink vannak az elektromos és önvezető autók terén. A járvány kihívásaihoz is tudtunk alkalmazkodni, hiszen azonnal átálltunk életmentő berendezések gyártására” - mondta Bill Ford, a vállalat elnöke.

Jim Hackett
Jim Hackett szeptember végén köszön le

A vezérigazgatói pozíciót átvevő Farley már 13 éve szolgálja a vállalatot. A Ford a Volkswagennel közösen egy új modellfejlesztési projektbe kezd, valamint szeretné bővíteni termékkínálatát az elektromos autók piacán. Az új vezérigazgató feladata lesz a koronavírus-járványt követő felemelkedés levezénylése is. Hackett kulcsszerepet játszott a Ford összekapcsolhatósági megoldásainak bővítésében, a bürokrácia visszaszorításában, valamint a globális folyamatok egyszerűsítésében. Filozófiájának fontos jelmondata volt, hogy

„inkább lépjünk előre, mint mi lépjünk először”.  

Jim Farley komoly történelmi háttérrel rendelkezik, a nagyapja ugyanis még az eredeti Ford-gyárban dolgozott 1914-től. Farley elmondta, hogy elődje lefektette egy izgalmas jövő biztos alapjait. Legfontosabb célja, hogy maximálisan kihasználja a vállalat üzleti lehetőségeit, hogy a Ford-modellek a következő évtizedekben is a világ élvonalába tartozzanak.

Jim Farley
A jelenlegi ügyvezető igazgató, Jim Farley lép Jim Hackett helyébe

Farley 2007-ben, globális marketing alelnökként csatlakozott a Ford kötelekéhez. Az 58 éves amerikai szakember előtte 17 évet töltött a Toyotánál, ahol a Lexus márka általános igazgatói posztját is betöltötte.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek