Ölni akart a motorosnak szándékosan nekihajtó autós

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-16, 12:40

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság elrendelte annak a magyar férfinak a letartóztatását, aki a kocsijával szándékosan nekihajtott az őt felbosszantó motorosnak. Az esetről az ügyészség számolt be szerdán.

A gyanúsított 2020. július 12-én a bicskei telkén dolgozott nap közben, de aztán elgurult a gyógyszere. Mint kiderült, azért gerjedt haragra, mert a sértett gyakorlatilag megállás nélkül motorozott az utcában oda és vissza.

Közlekedési baleset
A kép csak illusztráció!

A terhelt az esti órákban (amikor már nem volt szomjas, értsd, részeg volt) összeszólalkozott egyik szomszédjával a motorozás miatti zaj- és porkeltés okán. A verbális párbaj végén a gyanúsított közölte, hogy megöli a sértettet.

Ezt komolyan is gondolta, az ittas férfi bepattant az autójába, majd nekihajtott az úton vele szembe haladó motorosnak. A motoros érezte, hogy baj van, ezért megállt az út szélén, majd az ütközés előtti utolsó pillanatban levetette magát a földre. Miközben ő zuhant, a motorkerékpárja begyűrődött az autó alá.

Az autós ezt követően kipattant a járműjéből, majd ütlegelni és fojtogatni kezdte a sértettet, akinek aztán valahogy sikerült kimenekülnie a szorult helyzetből. Az ügyészség szerint az előzmények ismeretében fennáll a veszélye a gyanúsított szökésének vagy elrejtőzésének, ráadásul a férfi megjegyzéseiből az is kiderült, hogy a bűnismétlés veszélye is fennáll.

Az ügyészég ezen szempontok alapján a gyanúsított letartóztatását javasolta. A Székesfehérvári Járásbíróság helyt adott az indítványnak, amely ellen a terhelt és védője fellebbeztek.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szürke BMW két keréken
2020. május 27.
A veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot is megszűnhet hamarosan.
Tankoló pisztoly a sofőr kezében
2020. október 16.
Érdekes adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).

További hírek