vasárnap - 2023. március 26.
16.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Olyan javításokat fizettetett ki egy márkaszerviz dolgozója, amiket soha senki nem végzett el

2023. január 22. | 04:10

A pénzt köszönte szépen és átvette, ám a cég kasszája helyett a zsebébe tette.

Egy márkaszerviz munkafelvevőjeként dolgozott az a férfi, aki ellen az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt. Az elkövető 2019 májusától dolgozott a szóban forgó pozícióban egy kamionok és buszok szervizelésével foglalkozó cégnél.

A férfi sok pénzt költött szerencsejátékokra. Az ehhez szükséges tőkét munkáltatója megkárosításával teremtette elő.

2019 májusától egészen decemberig több esetben, alkalmanként többszázezer forintos munkadíjat kért készpénzben a cég ügyfeleitől. Az összegeket vagy egyáltalán nem, agy csak egy részét tette be a cég kasszájába.

A hét hónap alatt közel nyolcmillió forint illegális jövedelemre tett szert. Ezek nagyrészét szerencsejátékokra fordította.

Emellett két ügyfelet is megtévesztett ezen időszak leforgása alatt. Előre elkérte a javítási költséget, ám az azokkal kapcsolatos munkát nem rögzítette a cég rendszerében. A munkáltató nem is tudott ezekről, a javításokat senki sem végezte el. Az elkövető ezzel a módszerrel kétmillió forinthoz jutott.

A férfit sikkasztással és csalással vádolja az Érdi Járási Ügyészség, amely vádat emelt ellene. Sorsáról hamarosan döntés születhet.

Tóth Balázs / Alapjárat
Meddig lesznek jók az újfajta rendszámok? Kiszámoltuk! Szürreális jelenetek Csepelen: az igazságosztó kisbusz sofőrje egy mozgó autóba kapaszkodott, annak vezetője ijedtében egy táblának hajtott - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!