csütörtök - 2023. szeptember 28.
25.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Olyan részegen vezetett, hogy beszélni sem tudott, 14 autót tört össze

2023. február 27. | 10:40

Az elfuserált parkolást ráadásul egy forgalomból hatóságilag kivont járművel adta elő.

Február 25-én, szombat hajnalban a XV. kerületben az Erdőkerülő út lakói hatalmas csattanásokra és motorbőgésre ébredhettek. Egy autósnak nehezére esett a parkolás, de olyannyira, hogy közben 14 másik autót lezúzott.

Több parkoló autó fényezését meghúzta, lökhárítóját leszakította vagy egyszerűen csak nagy lendülettel összetolta őket. Ez mind azért történt, mert szeretett volna leparkolni, ami nem igazán jött össze. A nagy manőverezés közben még defektet is kapott, egy idő után szikrázó felnikkel próbálkozott tovább, végül sikerült neki a parkolás.

Miután kiszállt, elindult dolgára, de a helyi lakosok, autótulajok már lent voltak és feltartóztatták a férfit. Már ekkor kiderült, hogy valamilyen szer hatása alatt álhatott, mert a helyiek szerint nem hogy vezetni, de beszélni és járni sem tudott rendesen a férfi.

Később kiérkeztek a rendőrök is, akik szerették volna elvinni, de a férfi annyira nem értette a helyzetet, hogy nem akart beszállni. Persze ez nem kívánságműsor, végül verekedés vagy dulakodás nélkül sikerült elvinniük a hatóság embereinek.

Kiderült, hogy a férfi bódultságát nagy mennyiségű alkohol okozta, egyszerűen annyit ivott, hogy magáról sem tudott. Ennek fényében kisebb csoda, hogy nem okozott súlyosabb balesetet.

Később az is kiderült, hogy Opel Astra típusú autóját - amivel a félresikerült parkolást szerette volna végrehajtani - korábban hatóságilag vonták ki a forgalomból. Ilyet a hatóság akkor rendelhet el, ha a jármű forgalomban tartásának feltételei közül valamelyik nem teljesül.

A férfi elfogásakor a rendőrök alkoholszondája pozitív értéket mutatott, ezért bevitték a XV. kerületi rendőrkapitányságra, ahol előállították. A 45 éves sofőrrel szemben büntetőeljárás kezdeményezését indítványozták járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Akármennyire is mókás a jelenlegi eset, nem szabad félvállról venni, mert az ittas vezetés súlyos probléma hazánkban. Akik ittasan ülnek a volán mögé, azoknak semmilyen jellegű felelősségérzetük nincsen a vezetéssel kapcsolatban.

Nemrég tragédia is történt egy ilyen ember miatt, aki részegen egy villamosmegállóba berepülve halálra gázolt egy 23 éves lányt. Az eset nagy visszhangot kapott a fővárosban, azóta közlekedésbiztonsági stratégiát indítottak, amivel ugyan a részeg sofőröket egyelőre nem de a gyorshajtókat könnyedén kiszűrhetik.

Depositphotos
Megválik tulajdonosa a Használtautó.hu-tól Nagyot lassulhat Budapest forgalma, ha elfogadják az új közlekedésbiztonsági stratégiát

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!