Illegális fegyvertartásért őrizetbe vették Bernie Ecclestone-t Brazíliában. A Forma-1 korábbi mindenható ura Svájcba szeretett volna eljutni egy magángépen, ám a brazil rendőrség reptéri ellenőrzésén fennakadt. A hatóságok egy engedély nélküli LW Seecamp .32 fegyvert találtak Ecclestone poggyászában, majd a 91 éves üzletembert a Viracopos repülőtér egy elkülönített helyiségébe vitték.

Bernie Ecclestone széttárt kezekkel
Ecclestone fennakadt egy reptéri ellenőrzésen | Fotó: Depositphotos

Ecclestone elismerte, hogy a fegyver az ő tulajdonában áll, ám arról nem volt tudomása, hogy az eszköz a táskájában van. Bernie feleségével, Fabianával látogatott el Brazíliába, ahol különböző autóversenyeken vettek részt, illetve találkoztak a háromszoros F1 világbajnok Nelson Piquet-vel is. A 91 éves üzletember házastársa az FIA alelnöke, és a Motorsport Világtanács tagja.

Bernie Ecclestone az utóbbi időben ritkábban szólalt meg a Forma-1-es történesekkel kapcsolatban, a nagy port kavart tavalyi szezonzáróról azonban az év elején ő is elmondta a véleményét. Ecclestone a német Bild című lapnak adott nyilatkozatában azt mondta, Michael Masi versenyigazgató lenyűgöző munkát végzett a szezon során számos alkalommal, ugyanakkor túlterheltnek tűnt összességében. Mindenesetre a szezonzárón Ecclestone szerint jó döntés született azzal, hogy a pályán hagyták versenyezni a két bajnoki vetélytársat.