2023. március 30. | 11:25

Egy másik kocsiból pedig egy doboznyi fémpénzt zsákmányolt.

Még március 26-án éjszaka történ Hódmezővásárhelyen, hogy egy férfi az Oldalkosár utcában több autó ajtajára is rápróbált, mígnem egy olyanhoz ért, amelyik nyitva volt. Ebbe be is ült és azt tapasztalta, hogy a tulajdonos még a kulcsot is benne hagyta.

El is indult vele a 20 éves tolvaj egy próbakörre a belvárosban, mígnem a piacnál elvesztette irányítását a Citroen felett és behajtott a kerítésen. Miután az autót és a kerítést is megrongálva kijött a piacról, továbbhajtott.

Egy idő után azonban az autó leállt, így azt otthagyta a Damjanich utcában. A rendőrök az adatgyűjtés után elkapták a férfit, aki beismerő vallomást tett.

Azt is elmondta, hogy korábban a Szentkirályi utcában egy szintén parkoló autóból lopott el egy doboznyi 200 forintos érmével. A férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétsége miatt indult eljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon.

A rendőrség felhívja mindenki figyelmét az alábbiakra:

  • Mindenkinek célszerű mindig bezárni az autót és felhúzni az ablakokat még akkor is, ha csak néhány percre hagyják ott az autót
  • Érdemes a rendőrség szerint egyéb mechanikai védelmet is használni (kormányzár, váltózár stb.)
  • Senki ne hagyjon záskát, csomagot, mobiltelefont és egyéb értékeket a járművek utasterében, még nem látható helyen sem!
  • Akinek módjában áll, célszerű igénybe vennie az őrzött parkolókat, de mindenképpen kivilágított helyen érdemes parkolni
Police.hu