Óva intették az autósokat, erre kell figyelni az e-matrica megvételénél

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-13, 09:00

Néhány dolgot feltétlenül ellenőrizni kell a vignetta kifizetése előtt.

2020. január 31-én lejárnak a 2019-es éves országos és megyei e-matricák, vagyis lassan itt az ideje annak, hogy azok is megváltsák a 2020-ra érvényes matricákat, akik eddig ezt még nem tették meg (nagyon sokan már 2019 decemberében letudták a dolgot). A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közölte az autósokkal, hogy mire kell figyelni vásárláskor.

Fizetős útszakaszra figyelmeztető tábla

Nagyon fontos, hogy mielőtt kicsengeted a kért e-matrica árát, feltétlenül ellenőrizd (akár kétszer is!), hogy helyesen került-e rögzítésre

  • az autód rendszáma,
  • az autód felségjelzése,
  • a díjkategória, amibe a járműved tartozik,
  • valamint az igényelt matrica érvényessége (ideje/megye).

Nem kevésbe fontos ezek mellett, hogy a fizetéskor kapott ellenőrző szelvényt (SMS-ben történő tranzakció esetén a nyugtázó értesítést) meg kell őrizni a vásárlástól számított 2 évig.

A NÚSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy konkrétan nullára csökken a későbbi tévesztések esélye, ha az ember az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon vesz pályamatricát, ahol csak egyszer kell megadni az adatokat (nyilván az információk rögzítésénél is résen kell lenni a későbbi félreértések elkerülése végett). Nem mellékesen ez az egyetlen olyan elektronikus felület, ahol nem kell kényelmi díjat fizetni a matrica vásárlása után, az pedig már csak hab a tortán, hogy a bizonylat megőrzésével sem kell bajlódnia a vásárlónak.

Ha a legfrissebb tarifákra vagy kíváncsi, akkor kattints erre a linkre. Ha pedig érdekes autós hírekről szeretnél értesülni, akkor nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Parkoló autók egymás mellett és mögött
2020. november 09.
Mindig nézz körül jól, ha mondjuk egy lakópark környékén állsz meg.
Útdííj fizetésére figyelmeztető tábla
2020. szeptember 30.
A NÚSZ közleményben figyelmeztette a fizetős utakon közlekedő autósokat.

További hírek