2020. január 31-én lejárnak a 2019-es éves országos és megyei e-matricák, vagyis lassan itt az ideje annak, hogy azok is megváltsák a 2020-ra érvényes matricákat, akik eddig ezt még nem tették meg (nagyon sokan már 2019 decemberében letudták a dolgot). A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. közölte az autósokkal, hogy mire kell figyelni vásárláskor.

Fizetős útszakaszra figyelmeztető tábla

Nagyon fontos, hogy mielőtt kicsengeted a kért e-matrica árát, feltétlenül ellenőrizd (akár kétszer is!), hogy helyesen került-e rögzítésre

  • az autód rendszáma,
  • az autód felségjelzése,
  • a díjkategória, amibe a járműved tartozik,
  • valamint az igényelt matrica érvényessége (ideje/megye).

Nem kevésbe fontos ezek mellett, hogy a fizetéskor kapott ellenőrző szelvényt (SMS-ben történő tranzakció esetén a nyugtázó értesítést) meg kell őrizni a vásárlástól számított 2 évig.

A NÚSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy konkrétan nullára csökken a későbbi tévesztések esélye, ha az ember az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon vesz pályamatricát, ahol csak egyszer kell megadni az adatokat (nyilván az információk rögzítésénél is résen kell lenni a későbbi félreértések elkerülése végett). Nem mellékesen ez az egyetlen olyan elektronikus felület, ahol nem kell kényelmi díjat fizetni a matrica vásárlása után, az pedig már csak hab a tortán, hogy a bizonylat megőrzésével sem kell bajlódnia a vásárlónak.

Ha a legfrissebb tarifákra vagy kíváncsi, akkor kattints erre a linkre. Ha pedig érdekes autós hírekről szeretnél értesülni, akkor nézd meg az Alapjárat hírműsorát!