A csatornák nem voltak képesek elnyelni a hatalmas zivatarok következtében lezúduló csapadékot Szolnok városában. Elképesztő mennyiségű eső- és szennyvíz keverék tört fel, a Rákóczi út, a Meder utca, a Gábor Áron tér és a Bercsényi utca környékén térdig ért a víz - írja a szoljon.hu.

bámészkodók nézik a víz alá merült szolnoki autókat

A Széchenyi körút kapujában lévő aluljáró környékén olyan magas volt a víz, ogy több autót teljesen ellepett. A szoljon.hu olvasója, Sztunga Döme több képet is beküldött a lapnak, többek között a címlapfotón és alább is az ő felvétele szerepel.

víz alá merült autók Szolnokon

Szolnokon a Gárdonyi Géza utca és a Tallin városrész is érintett volt, de az sem úszta meg szárazon, aki a vasútállomás aluljárójában szeretett volna közlekedni gyalogosan. A mintegy 45 kilométerre fekvő Kunszentmártonban is masszív mennyiségű eső hullt alá rövid idő leforgása alatt.

víz alá merült autó Szolnokon

Mi a teendő vízkáros autóval?

Válint Péter, a Porsche Pest szervizvezetője felhívta a figyelmet, hogy az autó kiszárításán túl érdemes a járművet márkaszervízbe szállítani, ahol a felszíni problémákra fényt deríthetnek. Sajnos azonban a vízkáros kocsi hónapokkal később mutat újabb tüneteket, működési zavarok, elektromos hibák léphetnek fel főként.