Pár forinttal feljebb kúszik a benzin ára a hét közepén

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-04, 10:09

Magához tért a Brent típusú olaj ára, ez állhat a drágulás hátterében.

Szerdán a benzin ára bruttó 6 forinttal emelkedik literenként a magyarországi benzinkutakon. A gázolaj átlagára változatlan marad a hét közepén.

A Brent típusú olaj hordónkénti ára 23 dollárról 27 dollárra emelkedett az elmúlt héten, ez több mint 13 százalékos változást jelent. Az áremelkedés az olajkitermelés csökkentésére vonatkozó intézkedések életbe lépése után következett be, ezekről az intézkedésekről az OPEC+ országai egyeztek meg nemrégiben.

Töltő pisztoly szemből

Az olajkitermelő nagyhatalmak most azon dolgoznak, hogy a számukra megfelelő szinten tudják stabilizálni az olaj árát, amely az elemzők szerint 2020 második felében felküzdheti magát 40 dollár környékére. Múlt héten a forint is erősödött valamennyit a dollárral szemben, de ez nem volt elég ahhoz, hogy idehaza tovább csökkenjenek az üzemanyagárak.

Szerdán a benzin átlagára 284 forintra módosul, a gázolajat pedig továbbra is 308 forintos átlagáron lehet majd tankolni idehaza azoknál a töltőállomásoknál, amelyeket még nem zártak be a legnagyobb magyarországi üzemanyag-forgalmazók.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Üzemanyagot töltenek egy autóba
2020. március 23.
Matekoztak egyet a NAV-osok, erre jutottak.
Pénztárcában tartott bankjegyek
2019. december 18.
A forint erősödése ellenére is emelkednek az árak.

További hírek