Párját ritkító vontatásra lettek figyelmesek a magyar rendőrök 

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-02-10, 13:35

Utasai is voltak a vontatott járműnek.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalom-ellenőrző Alosztályának munkatársai a 84-es számú főút 47-es kilométerszelvényében vonták ellenőrzés alá annak az utánfutós kisbusznak a sofőrjét, aki járművével egy másik utánfutós kisbuszt vontatott Borgáta térségében (Vas megye).

Utánfutós kisbusz által vontatott utánfutós kisbusz

A vontatott tehergépjármű egy műszaki hiba miatt nem tudott önmagától közlekedni. A járőrök az intézkedés során megállapították, hogy a műszaki hibás vontatmányt szabálytalanul rögzítették, ráadásul az utastérben tartózkodó személyek szállítása sem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.

Vontatott kisbusz

Utánfutó hátulján fityegő „kötél”

A rendőrök gyorsan intézkedtek, ez alatt azt kell érteni, hogy a szabálysértő állapotot megszüntették és a sofőrökkel szemben szabálysértési feljelentést tettek.

„A közlekedési balesetek elkerülése érdekében a rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy a közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat! Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon” – írta közleményében a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
2019. november 06.
Nem akart kocsiba pattanni, és gyalogolni sem volt kedve.

További hírek