Pénteken csökken a benzin ára

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-03, 09:53

Minimális lesz a változás, de aki a kicsit nem becsüli…

Szerda délelőtt kiderült, hogy pénteken a benzin literenkénti ára bruttó 2 forinttal csökkeni fog a magyar kutakon. A gázolaj átlagára a hét második felében nem változik.

Screenshot a benzinár-változásról

A Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség június 1-jei érvényességgel megemelte a tagi hozzájárulás mértékét, ezért a benzin és a gázolaj ára is felugrott 2-2 forinttal. A szakértők nem számítottak árcsökkennésre a hét második felében annak ellenére sem, hogy a forint 2,5%-ot erősödött a dollárral szemben május utolsó hetében. A hozzáértőket azért lephette meg a szerdai bejelentés, mert a Brent típusú olaj hordónkénti ára néhány napja 35 dollárrol felugrott 38 dollárra.

A hét második felében az alábbiak szerint alakulnak az átlagárak a kutakon:

95-ös benzin: 388 Ft/liter

Gázolaj: 351 Ft/liter

Csöpög az üzemanyag a tankoló pisztolyból

A magyar kutak visszajelzéséből kiderült, hogy áprilisban 109 millió liter benzin és kicsivel több mint 233 millió liter gázolaj fogyott a hazai töltőállomásokon. Ez a mennyiség a benzin esetében 33, a gázolajnál pedig 22 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál. A májusi adatokat még nem hozták nyilvánosságra, de a múlt hónapban már felélénkült a forgalom a magyar utakon a járványveszély enyhülésével. Ez a statisztikákból is kiderül, sajnálatos módon márciushoz ás áprilishoz képest megugrott a halálos közúti balesetek áldozatainak száma.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Kútoszlop szemből fotózva
2019. november 25.
Ellentétesen változnak az üzemanyagárak a hét közepén.
Ana Braga tölt üzemanyagot a kocsijába lenge öltözékben
2020. január 29.
Ugyanannyival csökken a benzin és a gázolaj átlagára.

További hírek