Tovább drágulhatnak az üzemanyagok júniustól

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-22, 08:59

A tagi hozzájárulás emeléséről döntött a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség.

A koronavírus-járvány és az ezzel összefüggésben elrendelt rendkívüli kormányzati intézkedések miatt a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) 55 százalékkal emeli a benzin és a gázolaj készletezési díját. Ez azt jelenti, hogy kis mértékben megemelkednek az üzemanyagárak június 1-jétől.

Tankoló pisztoly oldalról fotózva

Az MSZKSZ igazgatótanácsa május 8-án tárgyalt a tavalyi költségvetés beszámolójáról és az idei módosításáról. Aznap született döntés a tagi hozzájárulás emeléséről:

  • a benzin esetében 2674 ft/literről 4145 ft/1000 literre emelkedik a tagi hozzájárulás mértéke, ami 1,47 forintos drágulást jelent 1 literre vetítve,
  • míg a gázolaj esetében 2505 ft/literről 3883 ft/1000 literre módosul a tagi hozzájárulás mértéke, a kutakon ez literenként 1,38 forintos emelést eredményezhet.

A szervezet bevételei gyakorlatilag teljes egészében a tagdíjakból származnak, amin azért kell emelni, mert a koronavírus keresztülhúzta a számításokat. Az MSZKSZ 2020-as költségvetésében közel 35 milliárd forintra számítottak a kőolaj és a földgázszekcióból, de ezt a járványhelyzet miatt nem érték el. A döntéseket ugyanakkor felül fogják vizsgálni egy másik közgyűlésen, amelyre a közeljövőben kerül majd sor.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ana Braga tölt üzemanyagot a kocsijába lenge öltözékben
2020. január 29.
Ugyanannyival csökken a benzin és a gázolaj átlagára.
Tankoló pisztolyok nem rendeltetésű használata
2020. március 09.
Egy forint híján ugyanannyival csökken a benzin és a gázolaj ára.

További hírek