Pénteken tovább drágul a benzin, nem is kevéssel

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-13, 09:47

A gázolaj átlagára is változik a hét második felében.

Szerdán újabb üzemanyagár-emelkedés került bejelentésre, ami a hét második felében, egészen pontosan pénteken lép érvénybe. A benzin ára bruttó 8 forinttal, a gázolaj ára pedig várhatóan bruttó 3 forinttal fog emelkedni a magyarországi töltőállomásokon.

A koronavírus-járvány miatt az egész világon drasztikusan csökkent a kereslet az üzemanyagok iránt, nem véletlen, hogy idehaza is bezártak pár benzinkutat. Szépen lassan azonban meg fognak szűnni a korlátozó intézkedések, ahol pedig újraindítják az életet, ott jelentősen megugrik majd az autóforgalom, amiből sokat profitálnak majd a benzinkutak.

Töltő pisztoly oldalról fotózva

Ráadásul az OPEC+ országok is visszafogták magukat, így mostanában kevesebb olajat termelnek ki a szokásosnál. Ennek hatására stabilizálódni kezdett az olajpiac, így aztán Magyarországon elkezdtek felfelé menni az üzemanyagárak. A forint biztosan nem tud annyit erősödni a dollárral szemben, hogy ezt a folyamatot megakassza, így várhatóan a jövő héten tovább emelkednek majd az üzemanyagárak idehaza.

A hét második felében így alakulnak majd az átlagárak:

  • 95-ös benzin: 319-320 forint
  • Gázolaj: 332-333 forint

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tankoló pisztoly oldalról fotózva
2020. május 25.
Tovább emelkednek az üzemanyagárak a hét közepén.
Kútoszlop szemből fotózva
2019. november 25.
Ellentétesen változnak az üzemanyagárak a hét közepén.

További hírek