Péntektől megint olcsóbb lesz a benzin, mint a gázolaj

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-02, 10:03

A hét második felében csak a benzinnek változik az ára Magyarországon.

Pénteken bruttó 2 forinttal tovább csökken a benzin átlagára a magyarországi töltőállomásokon, tájékoztatta olvasóit a Holtankoljak.hu nevű oldal szerda reggel. A gázolaj átlagára változatlan marad a hét második felében a portál tájékoztatása szerint.

Mosolygós autós tankol üzemanyagot az autójába

Szerdán a benzin ára 3, míg a gázolajé 5 forinttal csökkent a hazai kutakon, ha realizálódik a 2 forintos benzinár-csökkenés, akkor majd elmondhatjuk, hogy ezen a héten a benzin és a gázolaj ára pontosan ugyanannyi csökkent. Szerdán és csütörtökön a gázolaj egyébként még olcsóbb lesz a benzinnél, erre pedig nagyon régen volt példa, pénteken aztán változik a helyzet, igaz, mindössze 1 forint lesz a különbség a két üzemanyagtípus között.

A magyar autósok annak örülhetnek, hogy csökken a benzin ára, annak már kevésbé, hogy csak idehaza utazgathatnak. A kormány állítása szerint hazánkat is elérte a koronavírus-járvány második hulláma, ezért a legnagyobb hatalommal bíró döntéshozók kedden lezáratták a határokat. Korábban összefoglaltuk, hogy a hazai járművezetőknek mit kell tudniuk a magyar határzárról.

Péntektől az alábbiak szerint alakulnak az átlagárak:

  • 95-ös benzin: 372 Ft/liter
  • Gázolaj: 373 Ft/liter

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tankoló pisztoly a sofőr kezében
2020. október 16.
Érdekes adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ).
Üzemanyagot töltenek egy autóba
2019. október 07.
Most aztán nem panaszkodhatnak a dízelesek.

További hírek