Alig töltötte be a húszat az a nő, aki ittasan ült autóba Kaliforniában, majd halálos balesetet okozott azzal, hogy áthajtott a piroson.

Grace Elizabeth Coleman
Grace Elizabeth Coleman

A 22 éves Grace Elizabeth Coleman két embert küldött a halálba, miután autójával nekicsapódott egy másik járműnek, amiben egy apa, egy anya és három kislány utazott. Coleman felelőtlen viselkedése miatt a szülők meghaltak, a balesetben érintett gyermekek pedig súlyos sérüléseket szenvedtek.

A tragédia pillanatában Coleman véralkohol-koncentrációja meghaladta a 0,20 százalékot, ami a törvény által meghatározott határérték háromszorosának felel meg, közölték az ügyészek. Az ittas vezetés mellé jön még a piroson való áthajtás, a halálos baleset okozása és a segítségnyújtás elmulasztása, az elkövető komoly büntetésre számíthat a bírósági tárgyalásán.

Összetört autó mellett dolgozó tűzoltók

Az elhunyt szülők a húszas éveik végén jártak, az apa, Henry Saldana-Mejia 27, míg az anya, Gabriela Andrade mindössze 28 éves volt. A tragikus estén velük utaztak a kislányaik, akik be voltak kötve, de így sem úszták meg karcolásokkal az esetet, a lelki traumáról már nem is beszélve. Coleman szerencsésebb volt náluk, sikerült kikászálódnia a kocsijából, majd elfutott a helyszínről, miután rájött, hogy mit tett. A rendőrség az összetört járművektől nem messze kapta el a gyanúsítottat.

Saldana-Mejia nővére lett az árván maradt gyerekek törvényes gyámja (egyelőre csak ideiglenesen). A gyászoló testvér elmondta, hogy miért ültek öten a kocsiban.

„A legidősebb lánynak, az 5 éves Sophiának mind a két keze és az egyik lába is eltört. A 4 éves Elena törött lábbal és fejsérüléssel került kórházba. A másfél éves húguk, Samantha is megsérült, neki az egyik bokája tört el. A testvérem azért vitte magával a lányait, mert így végre kimozdulhattak kicsit otthonról, a járványügyi intézkedések miatt sokat voltak karanténban. Friss levegőre volt szükségük, ezért ülhettek be a szüleik autójába. Sophia a baleset után megpróbálta kirángatni a kocsiból az anyját, az elmondása szerint fel akarta őt ébreszteni. Sírva könyörgött segítségért.”

A családtagok létrehoztak egy számlát, az oda befolyó pénzösszegből kívánják kifizetni a lányok kórházi kezelése során felhalmozódott költségeket.  28 000 dollárt szerettek volna összegyűjteni a rokonok, de az adakozók ezt a célt már messze túlszárnyalták.