Megrázó vallomást tett az ittas vezetés miatt börtönbe kerülő Tamás

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-10-01, 11:12

A férfi hozott egy rossz döntést, amely miatt az élete pokollá változott.

A magyar rendőrség napi rendszerességgel hívja fel az autóvezetők figyelmét arra, hogy az ittas vezetés katasztrofális következményekkel járhat. Tamás a saját bőrén tapasztalta meg, hogy mekkora árat fizethet az ember akkor, ha piásan ül volán mögé. A börtönbüntetését töltő férfi a rendőrség kamerája előtt ülve beszélt megtörten élete tragédiájáról.

A rendőrség kamerája előtt ülő Tamás, aki ittas vezetés miatt került börtönbe

Egy halott, egy fogyatékkal élő, két súlyos sérült, öt tönkrement család egy rossz döntés miatt. Ennyi szöveget helyezett el a rendőrség a cikk végén megtekinthető videó leírásában.

„Ittunk, buliztunk, jól éreztünk magunkat. Aztán elfogyott az alkohol, ezért a két testvéremmel és a két sógorommal bementem egy faluba. Megvettük a bort, aztán beültünk a kocsiba, elindultunk hazafelé” – kezdte történetét a börtönben tengődő férfi.

„Jött egy S-kanyar, belementem. Utána belevágódtunk egy árokba, onnan egy fának és egy kerítésnek csapódtunk. Az autóból alig maradt valami. Onnét nem emlékszem másra, csak a rendőrökre. Az öcsém 20 éves volt, az anyósülésen ült, meghalt. A bátyámnak gerincműtétre volt szüksége, a sógoromnak eltörött a csigolyája, a másik sógorom pedig lebénult deréktól lefele. Nekem semmi bajom nem lett” – mesélte Tamás, aki 4 éves börtönbüntetését tölti éppen, 2023. április 17-én szabadulhat.

Összeroncsolódott gépkocsi

A szakemberek a biztonsági öv használatának elmulasztása és a gyorshajtás mellett az ittas vezetést szokták emlegetni a „három gyilkos”egyikeként. Az intenzívebb alkoholfogyasztás miatt romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, magyarán potenciális veszélyforrássá, időzített bombává válik a piás sofőr a forgalomban.

Az ittas járművezetés szankcionálása igen összetett, jegyzi meg a rendőrség. Az ittas sofőr közigazgatási szabályszegést vagy bűncselekményt is elkövethet, melynek során alkalmazható közigazgatási bírság, büntető feljelentés, utóbbi akár letöltendő szabadságvesztéssel is járhat.

Magyar Rendőrség

Kapcsolódó írások

Gödörbe zuhant Lada
2019. november 20.
Csőtörés miatt szakadt be a beton az autó alatt.
Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.

További hírek