A Polestar a befektetői segítségével nyomná le a Teslát

Szabó Balázs újságíró
Frissítve:
2020-11-04, 14:04

Nagy kérdés, hogy van-e a svéd vállalatban annyi potenciál, hogy a közelmúltban elkövetett hatalmas hibák ellenére is megbízzanak benne a támogatók?

A svéd gyártó mostanában sokszor követ el hatalmas hibákat. A Polestar 2 modell nem csak szoftveres, hanem hardveres meghibásodásokat is produkált, amiért visszahívásokat kellett eszközölni, majd pedig az új logó miatt kerültek pereskedésbe a Citroën márkához tartozó DS vállalattal.

Polestar 2 modell egy országúton a tenger mellett menet közben, szemből

Ezek ellenére a Polestar még mindig hisz abban, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően le tudják előzni az amerikai Tesla cégóriást. Ehhez sok pénzre lenne szükségük, amihez 500 millió dollárt (mai, aktuális árfolyammal számolva 155 milliárd forintot) kérnek a befektetőktől. Érdekesség, hogy a cég anyavállalata egyébként a Geely, amely az információk szerint nem adna ennyit nekik, azonban nagyon úgy tűnik, hogy a Polestar nem is igazán kérne, hiszen nekik inkább a függetlenedés a céljuk. Ezek a tárgyalások még most is folyamatban vannak.

Polestar Precept koncepció modell féloldalról

Annak érdekében, hogy a vállalat versenyképes tudjon maradni, a Polestar modellek Kínában készülnek, környezetbarát anyagok felhasználásával. Mindezek ellenére a már korábban említett hibák és botlások nem feltétlenül kelthetnek túl nagy bizalmat a befektetők szemében, akik nem biztos, hogy össze fognak dobni ennyi pénzt a következő hatalmas fejlesztésekhez. Ezek keretein belül érkezik nemsokára a sorozatgyártásba is átvezetett Precept elektromos modell, amelyet sokan a Tesla Model S vetélytársának tartanak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019-es Tesla Model S elölről
2020. április 23.
Döbbenetes időt produkál ez az elektromos utazóautó.

További hírek