A Citroën akadályozza a Polestar forgalmazását Franciaországban

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-11-03, 10:11

A Geely tulajdonában levő vállalat szempontjából nagyon nem jött jól ez a döntés.

Rájár a rúd mostanában a Geely alá tartozó luxusmárkára, nemrég visszahívásaik voltak az autóik akkumulátora miatt, most pedig a PSA-csoporthoz tartozó Citroën vette őket célkeresztbe. A franciák állítása szerint a Polestar logója túlságosan is hasonló a sztenderd Citroën és a hozzájuk tartozó DS logóhoz. Az ügy még 2019-ben a francia bíróság elé jutott, hogy aztán most ítéletet hirdessenek.

A Citroën, a Polastar és a DS logó egymás mellett

Az említett logókat összehasonlítva egyébként valóban észrevehető a hasonlóság. A sarkcsillagot ábrázoló Polestar embléma annyiban tér el a Citroëntől, hogy a két elem nem egymás alatt, hanem egymás csúcspontját érintve helyezkedik el. A bíróság úgy határozott, hogy a logók nem egyeznek eléggé, ezért nem kell teljesen beszüntetni a Polestarok forgalmazását Franciaországban, egyelőre csak hat hónapra. Továbbá a  Polestarnak 150 ezer eurós kártérítést kell fizetnie. Ennek megfelelően az oldaluk nem is működik az ország területén jelenleg.

2020-as Citroën C4-es elektromos rendszerrel rendelkező modell, városi háttérrel

Nagy kérdés, hogy mi lehet a hat hónapot követően, hiszen amennyiben a számukra kiszabott büntetések ennyiben ki is fulladnak, akkor a Citroën megint perelni fog. Hosszú távon inkább az jelenthetne megoldást, ha megegyezne valamiben a két márka. Ez azonban kérdéses, hiszen a Citroën is éppen elektromos autókon dolgozik, nekik jól jön, hogy kiszoríthatják a konkurenciát. 

Amennyiben érdekelnek a Citroën modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.

Kapcsolódó írások

Minden új Volvóban lesz elektromos hajtás
2017. július 06.
A svédek sem maradhatnak ki az ígérgetésből: csatasorba állítják a Polestart is, hogy 2019 után már minden Volvóban legyen villanymotor
Polestar 2 modell egy városi környezetben, féloldalról
2020. november 04.
Nagy kérdés, hogy van-e a svéd vállalatban annyi potenciál, hogy a közelmúltban elkövetett hatalmas hibák ellenére is megbízzanak benne a támogatók?

További hírek