szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Citroën akadályozza a Polestar forgalmazását Franciaországban

2020. november 03. | 12:11

A Geely tulajdonában levő vállalat szempontjából nagyon nem jött jól ez a döntés.

Rájár a rúd mostanában a Geely alá tartozó luxusmárkára, nemrég visszahívásaik voltak az autóik akkumulátora miatt, most pedig a PSA-csoporthoz tartozó Citroën vette őket célkeresztbe. A franciák állítása szerint a Polestar logója túlságosan is hasonló a sztenderd Citroën és a hozzájuk tartozó DS logóhoz. Az ügy még 2019-ben a francia bíróság elé jutott, hogy aztán most ítéletet hirdessenek.

Az említett logókat összehasonlítva egyébként valóban észrevehető a hasonlóság. A sarkcsillagot ábrázoló Polestar embléma annyiban tér el a Citroëntől, hogy a két elem nem egymás alatt, hanem egymás csúcspontját érintve helyezkedik el. A bíróság úgy határozott, hogy a logók nem egyeznek eléggé, ezért nem kell teljesen beszüntetni a Polestarok forgalmazását Franciaországban, egyelőre csak hat hónapra. Továbbá a  Polestarnak 150 ezer eurós kártérítést kell fizetnie. Ennek megfelelően az oldaluk nem is működik az ország területén jelenleg.

Nagy kérdés, hogy mi lehet a hat hónapot követően, hiszen amennyiben a számukra kiszabott büntetések ennyiben ki is fulladnak, akkor a Citroën megint perelni fog. Hosszú távon inkább az jelenthetne megoldást, ha megegyezne valamiben a két márka. Ez azonban kérdéses, hiszen a Citroën is éppen elektromos autókon dolgozik, nekik jól jön, hogy kiszoríthatják a konkurenciát. 

Amennyiben érdekelnek a Citroën modelljei, nézd meg alábbi tesztünket! Ha nem indul a videó, megnézheted az Alapjárat YouTube csatornáján.

Új gazdára vár a képen látható egyedi BMW M1-es 260 lóerős, 23 üléses gépmonstrumot lehet rendelni az Alibabáról

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!