A PSA-csoport is kihagyja a 2020-as Genfi Autószalont

Közzétéve:
2020-01-21, 07:59

A Peugeot mellett a Citroën és az Opel sem lesz ott a rangos eseményen.

Számos autógyártó egyre kevésbé látja fontosnak azt, hogy részt vegyen bizonyos nemzetközi autószalonokon. A kiállítóknak ugyanis sok pénzébe kerül egy ilyen csilli-villi esemény, a standok igényes megépítése és az új modellek prezentálása komoly összegeket emészt fel. Némelyik autó ezért előfordul, hogy csak ki van tolva egy szép szőnyegre. Ráadásul versenyezni kell a riválisokkal, akiknek a standja ott áll tíz méterrel odébb. Ezért is jelentette be például legutóbb a Lamborghini, hogy ők sem vesznek részt a svájci szalonon március elején, a jövőben inkább olyan exkluzívabb eseményekre fókuszálnak, melyeken a Lamborghini modellek lesznek az egyedüli látnivalók, így semmi nem vonja el járműveikről a rivaldafényt.

2020-as Peugeot 208 elölről

Több gyártótól is lehetett már hallani, hogy kihagyja a Párizsi vagy a Genfi Autószalont. Vagy épp mindkettőt. Most pedig (az Auto Plus információi szerint) a PSA-konszern jelentette be, hogy nem utaznak el Svájcba. A magas költségek mellett azért sem, mert szerintük nincs elég kirobbanó újdonság ezeken az autószalonokon, hiszen nagyjából minden új modellt lelepleznek az interneten. A forrás arra nem tér ki, hogy az FCA részleg hogyan viszonyul ehhez a dologhoz.

Így az új korszakban előtérbe kerülnek a „szóló események”, ahol csak egy modellt mutatnak be, ezekre ugyanis nagyobb lehet az érdeklődés. Nem kell 15 perces sajtótájékoztatókon ledarálni a dolgokat, az autógyártók pedig nyugodt tempóban megtehetnek mindent, hogy megragadják a vásárlók figyelmét. Nem csak a Genfi Autószalonnak fordítanak hátat egyes autógyártók, többek közt az Audi és a Mercedes is bejelentette, hogy nem utazik New Yorkba idén. A Volkswagen pedig Párizst hagyja ki, azonban Genfben ott lesz majd.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

Zuhanórepülésben az Opel, gyárbezárások jöhetnek!
2018. április 21.
3700 németországi dolgozójától válhat meg és 1600 kereskedőjével bonthat szerződést a nagy bajban lévő Opel. Ám, ha ez sem segít, akár gyárbezárások is jöhetnek!
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?

További hírek