Különleges ajándékkal lepte meg egymást Gigi és Glenn Moss, a kaliforniai házaspár 40. évfordulójukra ugyanis egy-egy Rolls-Royce-szal lett gazdagabb. A büszke tulajdonosok egy helyi kereskedésnél vehették át a fehér Rolls-Royce Phantom Tempus és a piros színben pompázó Rolls-Royce Dawn Black Badge modelleket. A hosszú ideje házasságban élő páros már szemet vetett a következő lehetséges luxusautójukra, mely egy Cullinan SUV lehet.

Amennyiben a Moss-házaspár új autót szeretne vásárolni, jelen állás szerint legalább hat hónapot kellene várniuk, mivel a Rolls-Royce-hoz rengeteg rendelés érkezett be, a várakozási idő pedig jelentősen megnőtt. A tendenciát látva könnyen elképzelhető, hogy a vagyonosok a használt luxusjárművek felé fordulhatnak.

„A használt autókkal foglalkozó, úgynevezett „Provenance” programunk keretében korábban az értékesített járműveink egyharmadát vásárolták meg az ügyfeleink. Mára ez az arány megközelíti a 75 százalékot” – mondta Gerry Spahn, a Rolls-Royce észak-amerikai kommunikációs igazgatója az újságíróknak tartott sajtóeseményen.

A McLaren háza táján a 2020-as évhez mindössze 2 százalékkal emelkedett az értékesített használt járművek száma, ám például a McLaren 765LT modellek ára a vadonatúj állapothoz képest akár 40 százalékkal is magasabb lehet. Ez a megdöbbentő adat sem tartja vissza a rengeteg pénzzel rendelkező vevőket, akik nem sajnálják az extra dohányt a luxus életérzés átélésére.

A használt luxusautók fogalma nem új keletű, ezzel a vásárlási formával olyanok is csatlakozhatnak az exkluzív tulajdonosi körhöz, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a szalonban válogassanak. Érdemes azonban arra is figyelni, hogy a használt járművek a gyártó hivatalos, jóváhagyott programjában szerepeljenek. Ami a Rolls-Royce-nak a „Provenance”, az a Ferrarinál a „Ferrari Approved” rendszer, melynek részeként az olasz márka szakemberei egy 101 pontos ellenőrzési listával igazolják a kocsi előéletét. Emellett a Ferrari 24 hónapra szóló assistance szolgálatot és törődési csomagot is garantál.

Ezek a programok nem csak a vásárlókat hozzák könnyebb helyzetbe, hanem az autógyártók számára is előnyösek lehetnek. Egy Aston Martin, egy Bentley vagy egy Lamborghini használtan is különleges élményt nyújt, az alacsonyabb árnak köszönhetően pedig többen és könnyebben csatlakoznak a márkahű klubtagok táborához.

Használt luxusautót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!