Razzia: 372 autót vizsgáltak át pénteken

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-10-12, 20:14

5 forgalmit azonnal bevontak.

Melepetésszerűnek nem mondható módon ismét péntek este tartott rajtaütésszerű ellenőrzést a magyar rendőrség. Ezúttal Budapest XIII. kerületében zajlott az akció.

A BRFK XIII. Rendőrkapitányság, valamint a Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közösen ténykedtek október 11-én éjjel, céljuk pedig újfent az illegális gyorsulási versenyek elleni fellépés volt.

A razzia folyamán 372 gépjárművet állítottak meg, s túl azon, hogy ellenőrizték, körözés alatt állnak-e a négykerekűek, a vizsgálat kiterjedt a kocsik műszaki állapotának ellenőrzésére. Különös tekintettel az átalakított autókat vették górcső alá, hogy minden tekintetben megfelelnek-e az engedélyeknek. A lenti videófelvételen látható, hogy a gépjárművezetőket megszondáztatták, sőt, a police.hu-n megjelent közlemény szerint még az utasok ellenőrzésére is sort kerítettek.

Ez alkalommal hatan helyszíni birsággal megúszták, viszont voltak, akik sokkal rosszabbul jártak. Tíz gépjármű sofőre ellen szabálysértési feljelentést eszközöltek, öt forgalmit meg nem engedett átalakítás miatt azonnal bevontak a helyszínen. Arról nem szól a fáma, hogy bárkit is szigorított műszaki vizsgára köteleztek volna.

További akciókra lehet számítani a közlemény szerint, vélhetően péntek estére időzítik a következő akciót is a hekusok.

Ha kíváncsi vagy, hogy zajlik egy péntek esti razzia, akkor nézd meg Szalay Isti videóját! A népszerű YouTuber betekintést enged nézőinek a kulisszák mögé, hogy zajlik egy ilyen esemény, október 3-án feltöltött videóját eddig 265 ezren indították el.

Kapcsolódó írások

Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.
Közúti ellenőrzést végző rendőr oldalról
2019. november 08.
Hamarosan akcióba lendülnek a rendőrök.

További hírek