péntek - 2022. augusztus 12.
19.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 480 Ft
100 720 Ft
D 480 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Razzia: 372 autót vizsgáltak át pénteken

5 forgalmit azonnal bevontak.

Melepetésszerűnek nem mondható módon ismét péntek este tartott rajtaütésszerű ellenőrzést a magyar rendőrség. Ezúttal Budapest XIII. kerületében zajlott az akció.

A BRFK XIII. Rendőrkapitányság, valamint a Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közösen ténykedtek október 11-én éjjel, céljuk pedig újfent az illegális gyorsulási versenyek elleni fellépés volt.

A razzia folyamán 372 gépjárművet állítottak meg, s túl azon, hogy ellenőrizték, körözés alatt állnak-e a négykerekűek, a vizsgálat kiterjedt a kocsik műszaki állapotának ellenőrzésére. Különös tekintettel az átalakított autókat vették górcső alá, hogy minden tekintetben megfelelnek-e az engedélyeknek. A lenti videófelvételen látható, hogy a gépjárművezetőket megszondáztatták, sőt, a police.hu-n megjelent közlemény szerint még az utasok ellenőrzésére is sort kerítettek.

Ez alkalommal hatan helyszíni birsággal megúszták, viszont voltak, akik sokkal rosszabbul jártak. Tíz gépjármű sofőre ellen szabálysértési feljelentést eszközöltek, öt forgalmit meg nem engedett átalakítás miatt azonnal bevontak a helyszínen. Arról nem szól a fáma, hogy bárkit is szigorított műszaki vizsgára köteleztek volna.

További akciókra lehet számítani a közlemény szerint, vélhetően péntek estére időzítik a következő akciót is a hekusok.

Ha kíváncsi vagy, hogy zajlik egy péntek esti razzia, akkor nézd meg Szalay Isti videóját! A népszerű YouTuber betekintést enged nézőinek a kulisszák mögé, hogy zajlik egy ilyen esemény, október 3-án feltöltött videóját eddig 265 ezren indították el.

Police.hu

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!