2021. március 02. | 10:54

Volt olyan sofőr, akit 300 000 forintra büntetett a hatóság.

Két napon keresztül ellenőrizték az autósok sebességét a Tatai Rendőrkapitányság területén a hazai egyenruhások. A razzia során rengeteg gyorshajtót mért be a traffipax.

A rendőrség beszámolója szerint folyamatosak a közlekedésrendészeti ellenőrzések Tatán, mégpedig a közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében. Ezúttal 2021. február 27-én és 28-án végeztek sebességellenőrzést az egyenruhások, amely során 276 járművezetőt mértek be, akiknek nem akaródzott betartani az előírt sebességhatárt. Volt olyan autós, aki 50 helyett 138 kilométer/órával tepert, részére ezért 300 000 forint bírságot szabtak ki a rendőrök.

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik! Kérjük, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat!” – írja közleményében a magyar rendőrség.

Kapcsolódó hír, hogy 2021-ben már a hatodik alkalommal hajtják végre az európai rendőrök a Speed Marathon néven futó akciót, mely egy speciális, viszonylag új sebességellenőrzési módszer. Az akció különlegessége, hogy non-stop egy teljes napon át tart, a végrehajtás folyamatos és jóval intenzívebb más ellenőrzési módszerekhez képest.

Az érintett európai országokban a működőképes sebességmérő eszközök kivétel nélkül mind csatasorba lesznek állítva a nap 24 órájában. Korábban a magyar rendőrség is részt vett a nemzetközi akcióban, nem lenne meglepő, ha a honi egyenruhások idén is csatlakoznának a TISPOL kezdeményezéséhez.