2022. május 16. | 20:09

A nyugati államok továbbra is a legdrágábbak, Georgiában kell a legkevesebbet fizetni a tankolásért.

Az Egyesült Államok Energiainformációs Ügynöksége közzétette legfrissebb adatait az amerikai üzemanyagárakkal kapcsolatban. A számok sajnos szomorú képet festenek az autósok számára, ugyanis a benzin és a gázolaj is rekordmagasságot ért el. Előbbiért átlagosan 4,33 dollár/gallon, utóbbiért pedig 5,62 dollár/gallon összeget kell fizetni.

A legdrágábbak továbbra is a nyugati parton fekvő államok, közülük is kiemelkedik Kalifornia. A középső országrész államaiban egy kicsivel jobb a helyzet, jelenleg Georgia és Kansas államokban lehet a legolcsóbban tankolni.

Az olaj árát illetően enyhe emelkedés volt tapasztalható a múlt héten, a Brent nyersolaj hordónkénti ára 3,94 dollárral, a WTI nyersolaj ára 4,15 dollár emelkedett pénteken, az előzi napi adatokhoz képest. A rekordmagasságot márciusban érte el az olaj ára, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Az Amerikai Egyesült Államokban két hét múlva esedékes a Memorial Day, azaz az Emlékezés Napja, melyen minden olyan elhunyt katona emléke előtt tisztelegnek, aki hazájáért harcolva esett el. Május 30-án jellemzően rengetegen kelnek útra Amerikában, a jelek szerint az autósoknak minden eddiginél többet kell fizetniük a tankolásért.

Magyarországon legfeljebb 480Ft/liter áron lehet normál üzemanyagot értékesíteni. Magyarország Kormánya idén április végén bejelentette, hogy meghosszabbítja a hatósági árstopot.

Nyitókép: Depositphotos