Rekordot döntött a Mazda az Euro NCAP törésteszten

Közzétéve:
2019-11-14, 11:17

Az új CX-30 öt csillagot ért el, nem is akárhogy.

A legutóbbi csoportteszten három autót is megvizsgáltak az Euro NCAP szakemberei, ezúttal az új Mercedes GLB, a Ford Explorer és a Mazda CX-30 töréstesztjét végezték el. Mindhárom jármű maximális, ötcsillagos minősítést ért el, a japánok ráadásul rekordnak számító pontszámot kaptak az egyik kategóriában. A felnőtt utasok védelmét tekintve 99%-os minősítéssel zártak, mely az Euro NCAP történetében most történt meg először.

2019-es Mazda CX-30 elölről

„A CX-30 teljesítménye igazán lenyűgöző volt. A felépítés és a merevítések kulcsfontosságúak a jármű töréstesztjének szempontjából. Kevés biztonságosabb hely van egy baleset esetén, mint a Mazda CX-30 első ülései” – mondta Matthew Avery, a teszt egyik szakembere.

A közepes méretű japán SUV a gyerekvédelemre 86, a gyalogosok biztonságára 80, míg a biztonsági rendszerekre 77 százalékos minősítést kapott. Ezzel összesítésben nyolcadik a 2019-es tesztek alapján felállított listán a CX-30. Az már más kérdés, hogy nemrégiben a jávorszarvas-teszten nem teljesített hibátlanul ez a modell.

Azzal, hogy a GLB szintén öt csillagot szerzett elmondható, hogy 2014 óta minden Mercedes modell maximális eredménnyel zárta a tesztet, mely egy elég szép teljesítménynek mondható.

További érdekes hírekért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorának legújabb videóját!

Kapcsolódó írások

2018 Mazda 3 Skyactiv G oldalról
2019. június 06.
Érkezik a Skyactiv-X, a Mazda legfrisebb 2,0 literes erőforrása, melynek kibocsátása páratlan, ereje pedig nagyon rendben van
Egy jövőkép a 80-as évekből – Mazda MX-81 Aria
2018. június 30.
Egy kormánykerék nélküli autó, ami a legmeredekebb sci-fi filmekben is bátran szerepelhetne. Az MX-81-es egy reális jövőképnek számított a 80-as években!

További hírek