Úgy tűnik a Mercedes ráment a rekordok megdöntésére. Nem csak a Forma-1-ben, már a versenyzésen kívül is csúcsokat döntenek. Nemrég a luxusautó kategóriában a Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ modellel sikerült hasonló dolgot véghez vinni, most pedig a szériagyártású kategória széles palettájáról hoztak egy szörnyeteget.

Ha esetleg nem indul a videó, megnézheted YouTube oldalán is.

 

A Mercedes-AMG GT Black Series modell most a Lamborghini Aventador SVJ, 6:44:97-es idejét megdöntve autózott 6:43:61-es köridőt a legendás pályacsíkon. Ez mindössze 1,35 másodperces javulás az olaszokhoz képest, de éppen elég, hogy a stuttgartiak legyenek ebben is a legjobbak.

A Mercedes-AMG GT Black Series modell a Nürbordring egyik kanyarjában, szemből

Érdekesség, hogy az Aventador 40 lóerővel erősebb motorral teljesítette ezt a kihívást, ennek ellenére a Mercedesben így is 730 lóerős erőforrás repítette el a rekordot jelentő köridőre az autót. A pilóta Maro Engel, GT3-as versenyző volt, aki hiba nélkül végig vitte azt a hátsókerék-meghajtású modellt, amelyet ráadásul egyedi karbon szénszálas hátsószárnnyal szereltek a jobb leszorítóerő érdekében. Az autón ezen kívül csak beállítási módosítások voltak, például az állítható felfüggesztést a lehető legalacsonyabb módra állították be. Lenyűgöző teljesítmény a Mercedestől.