2019. szeptember 14. | 15:44

A rendezvényen 1326 jármű vett részt.

Társszerző: Hajdu Balázs

Ford Mustangok, ameddig csak a szem ellát. A képen látható rendezvényre az előző hétvégén került sor, a Belgiumban található Lommel Tesztpályán. A találkozón 1326 jármű vett részt, ezzel a rendezvény világrekordot állított fel.

A dolgok hivatalossá tételéhez meg kellett valósítani, hogy az autók egy összefüggő konvojban haladjanak, maximum 20 méteres távolsággal követve egymást. Az eddigi rekordot a mexikói Tolucában állították fel 2017. december 3-án, ott 960 járművet számláltak a hatóságok.

A rendezvény részét képezte egy P51 Mustang vadászgép által tartott légibemutató, az autók és a repülő között azonban csak az elnevezés jelenti a kapcsolatot.

Érdekes statisztika Ford Mustanggal kapcsolatban, hogy Európában éppen Belgiumban adták el az egy főre jutó legtöbb Mustangot. Az idei év első felében 5500 példányt értékesítettek az öreg kontinensen – ez 3,7%-kal több, mint 2018 első hat hónapjában.

Érdemes szót ejteni a Lommel Tesztpályáról is. Ezen a 3,22 négyzetkilométer területű, 80 kilométer hosszú aszfaltcsík ideális környezetet nyújt az európai autók tesztelésére. A helyi vállalat több mint 100 képviselője volt jelen a világrekord felállítása során.

A Ford Mustang jelenleg 20 európai országban elérhető, köztük Magyarországon is. A listán szerepel még Ausztria, Belgium, az Egyesült Királyság, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Spanyolország, Románia, Svédország és Svájc is.