Összehangolt akciót tartottak a BRFK és a BKK munkatársai, akik 2022. január 10-én és 11-én a budapesti buszsávok használatát ellenőrizték.

Az autóbuszsáv jogosulatlan használata miatt 60 esetben, buszöbölben való megállás miatt három esetben szabtak ki helyszíni bírságot az egyenruhások, akik egy sofőrt fel is jelentettek, mert egy olyan autóval közlekedett, amit korábban már kivontak a forgalomból.

A razzia során egyéb szabálysértések miatt is büntettek a rendőrök, többen a záróvonalat lépték át, esetleg lejárt okmánnyal vettek részt a forgalomban vagy éppen úgy vezettek, hogy az egyik kezükben a telefont szorongatták. Piroson történő áthajtás miatt három sofőr részesült közigazgatási bírságban, néhány sofőr pedig nem adott elsőbbséget a gyalogosoknak a zebránál.

​A BRFK jelezte, hogy a BKK-val karöltve 2022-ben is prioritásként kezeli a jogosulatlan buszsávhasználat rendszeres ellenőrzését annak érdekében, hogy megszüntesse a közösségi közlekedés akadályozását és biztosítsa a buszok zavartalan haladását. Ebből következik, hogy bárhol és bármikor lehet számítani hasonló ellenőrzésekre a fővárosban.