Rendőrségi helikopterből is keresték a szabálysértő sofőröket az M86-oson

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-29, 08:39

A zsaruk több szabálysértést is rögzítettek a légi járműből.

Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés zajlott június végén az M86-os autóút Vas megyei szakaszán. A rendőrök járőrkocsikból és helikopterből kutattak a szabálytalanul közlekedő autósok után.

Rendőrségi helikopter

Múlt héten többen is jelezték, hogy az M86-os fölött rendőrségi helikopter köröz, mellette pedig rendőrautók várnak bevetésre a kihajtókban. Mint utóbb kiderült, nem egy bűncselekmény miatt riasztották a helikopteres egységet, az egyenruhások fokozott közúti ellenőrzést végeztek, a nagyszabású razzia célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése volt.

Kamion előzése az M86-os autóúton

A rendőrök tehát a levegőből is ellenőrizték az autósokat, amiről nem nagyon értesülhettek a sofőrök. A helikoptert ugyanis nem lehet jelezni a navigációs programokban, illetve ez nem teljesen igaz, egyéb veszélyként lehet hivatkozni a légi járműre. De hát az egyéb veszély felirat sok mindent jelenthet, ki gondolna arra egyből, hogy fentről is figyelnek a rend őrei? Persze a rádióknak is lehet szólni, hogy rendőrségi helikopter van a levegőben, így van rá esély, hogy hallunk ilyesmiről a különböző frekvenciákon leadott közlekedési hírekben.

Szabálytalan előzés az M86-oson

A rendőrségi helikopterből persze rögzítették is a közlekedési kihágásokat, amelyek a legtöbb esetben a következőek voltak:

  • az előzés szabályainak megsértése
  • gyorshajtás
  • követési távolság be nem tartása
  • záróvonal átlépése

Hasonló ellenőrzések egyébkét már voltak az M86-oson a korábbi években, és várhatóan a jövőben is lesznek olyan razziák, amelyek során a helikopteres egység is bekapcsolódik a szabálytalanul közlekedő sofőrök kiszűrésébe.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek