Rendőrségi villogóval felszerelt Porsche furikázott Szombathelyen

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-07-23, 08:52

A rendőrség hosszasan vizsgálta az autót.

Szombat éjszaka a szombathelyi rendőrség megkülönböztető fényjelzéseket talált azon a Porschén, amelyet egy szabálysértés miatt állítottak meg az egyenruhások.

A 112Press információja szerint a Porschét azért állították meg a rendőrök, mert az nem állt meg egy Állj, elsőbbségadás kötelező! táblánál. A rendőrök ezután szúrták ki, hogy az autó rendőrségi cuccal van felszerelve.

Közúti ellenőrzés Szombathelyen

Papíron a verda a rendőrséghez, a TEK-hez, a titkosszolgálathoz vagy a NAV-hoz is tartozhatna, de a hosszú vizsgálat arra enged következtetni, hogy ebben az esetben nem erről volt szó. A helyi rendőrség elismerte, hogy a Porschét közlekedési szabálysértés miatt állították meg, a sofőr ellen pedig szabálysértési eljárás indult. A SZÜF (Személyes Ügyintézői Felület) járműnyilvántartási adatai között semmi nem utal arra, hogy a Szombathelyen megállított 6 éves Porsche „rendőrségi jelleggel” rendelkezne.

A 112Press felhívja a figyelmet arra, hogy 1990 után hosszú évekig rengeteg ember használt kék lámpát, villogót számukra fontos ügyek elintézéséhez, például egy jó barát diszkóba szállításához, menyasszony szöktetéshez, autópályán haladáshoz. 2000 után azonban a rendőrség szigorrúan kezdte venni az ilyen megtévesztő villogásokat, és keményen szankcionálták az ilyen kihágásokat.

Kicsit más vízekre evezünk a Porsche 356-sal, az alábbi videóban sok mindent megtudhatsz erről a csodaszép verdáról:

Kapcsolódó írások

1988-as Porsche 928 oldalról
2020. január 29.
Az 1988-as sportautót egy kanadai tulaj árulja.
Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.

További hírek