Rengeteg gyorshajtót kapott el a traffipax Mindenszentek napján

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-04, 11:27

Nem egy autós jelentősen átlépte a sebességhatárt.

Három óra alatt 61 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax 2019. november 1-jén a 44-es számú főúton Békéscsaba és Kondoros között.

Sajnos az utóbbi hónapokban jelentősen megnőtt a halálos kimenetellel járó balesetek száma a magyar utakon. Békés megyében több olyan súlyos baleset is történt a közelmúltban, amelynek oka a gyorshajtás volt.

Gyorshajtáson kapott sofőr a 44-es számú főúton

A rendőrség ezért úgy döntött, mérni fogja az autósokat a fentebb már említett útszakaszon Mindenszentek napján. A „háromlábú” aztán három óra leforgása alatt több mint 60 gyorshajtót fotózott le, ami azt jelenti, hogy átlagban 3 percenként valaki átlépte a sebességhatárt.

A rendőrség azt is közölte, hogy nem egy gyorshajtó 130 km/h-nál is gyorsabban repesztett ott, ahol a szabályok 90 km/h-s sebességet engednek meg. Azok, akik jelentősen átlépték a sebességkorlátozást, akár 45 ezer forintos pénzbüntetést is kaphatnak, legalábbis a traffipax-kalkulátor ennyivel számol.

Ha kíváncsi vagy az autós világ aktuális híreire, akkor nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

 

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek