Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője, Óberling József kedden elárulta, hogy eddig mintegy 50 ember halt meg közúti balesetben 2019 októberében.

Óberling József egy másik riasztó statisztikai adattal is előrukkolt, a vezető tisztséget betöltő rendőr azt mondta, hogy 2019-ben eddig 477-en haltak meg közúti balesetben. Óberling kiemelte, hogy az elmúlt hónapokban nagyon megugrott a halálos balesetek száma a magyar utakon.

Ezeknek a tragikus kimenetelű baleseteknek a 90 százaléka figyelmetlenség, szabályszegés és felesleges kockázatvállalás miatt következik be, állította Óberling, aki amondó, hogy minden sofőrnek el kéne mennie egy vezetéstechnikai tréningre, ahol megtanulhatná, hogyan kell jól reagálni bizonyos közlekedési szituációkban.

Hétfőn 7 ember halt meg egy közúti balesetben, miután egy Budapest felé tartó szerb kamion átszakította a szalagkorlátot az M5-ös autópályán.

A rendőrség szerint a közlekedési balesetek fő oka a gyorshajtás, a járőrök nem véletlenül vadásznak nagy erőkkel a sebességmámorban úszó sofőrökre. A budapesti hekusok rendszeresen keresztbe tesznek az illegális gyorsulási versenyeknekn, legutóbb majdnem 300 autót vizsgáltak át egy ilyen akció során.

Van, aki nehezen dolgozza fel, ha gyorshajtáson kapják, egy ismeretlen elég durva üzenetet adott át a Zsédenyben traffizó zsaruknak.

Ha kíváncsi vagy az autós világ legizgalmasabb híreire, akkor nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!