Replika Aventadort készítettek, 500 lovat húztak ki belőle

Közzétéve:
2019-10-04, 14:33

Ha a csapból pénz és szabadidő folyna, lehet, hogy elszórakoznék egy ilyen jellegű gépjármű megépítésével.

A Lamborghini 2011-ben mutatta be Aventador névre keresztelt sportautóját, az idő elteltével az emberek több-kevesebb sikerrel próbálkoztak replikákat, azaz másolatokat készíteni. Ezek között lettek olyanok, amelyek érdekesre sikeredtek, viszont akadtak nem várt sikernek örvendő darabok is.

Lamborghini Aventador utánzat

Röpke 40 000 dollárért, vagyis átszámolva nagyjából 12 millió forintért kínálják az eBay-en, a hirdetés leírásában a feltöltő külön kiemeli, hogy ez nem egy Pontiac Fiero, vagy egy Toyota MR2 mini utánzata, hanem méreteiben és egyéb jellemzőivel az original Lamborghini Aventadorhoz szinte megszólalásig hasonlító replika.

A 2019-es Lamborghini Aventador másolat valójában GM alvázra épült, a túlnyomó részben üvegszálból készült karosszériát kézzel applikálták rá. A jármű teljes hossza 4,7 méter, 2,0 méter, ezen méretek nagyjából megegyeznek az eredeti példány dimenzióival.

replika Lamborghini Aventador hátulról

Ami a fényezést illeti, az utánzat Black Cherry Pearl árnyalatot visel magán. Erről azt írják, hogy a karosszéria napfényben tündökölve vöröses árnyalatban fénylik, miközben árnyékban Burgundi színvilága van.

A jármű automata váltóval szerelt, 500 lóerős összteljesítménye egy 6,0 literes LS2 V8 Corvette motorból származik, ezzel az egységgel a replika több erőt produkál, mint az ugyanilyen blokkal szerelt gyári, 430 lovas Corvette-k. Ezenkívül van még benne CD lejátszó, ABS, bőrbe vont ülések, vezető- és utasoldali légzsákokkal felszerelt és hátsókerekes a jármű. A tempomattól kezdve, a kipörgésgátlón át a légkondiig minden hasznos dologgal fel van szerelkezve ez az igényesen összetákolt Aventador.

Lamborghini Aventador utánzat motorja

Lehet, hogy méretében azonos a Lamborghini gyári verziójával és teljesítmény tekintetében sem gyenge a jármű, viszont esztétikai szempontból kívül-belül eléggé szegényes.

Lamborghini Aventador utánzat beltere

A replika Lambó tehát meghajtás-ügyileg rendben van, és messziről talán némileg még hajaz is az eredeti Aventadorra, szerinted megér az egész 40 000 dollárt? 

Forrás:

További autós hírek

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Legkevesebb 13 halottat követelő buszbaleset történt a szlovákiai Nyitragerencsér közelében szerdán – jelentette hivatalos közlésre hivatkozva a szlovák média. A…

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal közös kampány keretében, kétnyelvű közlekedésbiztonsági plakátokat helyezett ki az elmúlt…

Kapcsolódó írások

A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 leggyorsabb utcai autó a Ringen
2017. április 26.
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a Zöld Pokollal, a világ egyik leghíresebb versenypályájával. A gyártók számára is releváns a Nordschleife, ugyanis minden valamire való autó fut egy gyorskört itt.
Megjelent a legújabb elektromos Lamborghini!
2017. augusztus 24.
Az elektromos autók továbbra is megosztóak, viszont a Lamborghini új dobása mindenkinek tetszeni fog!