2019. október 04. | 16:33

Ha a csapból pénz és szabadidő folyna, lehet, hogy elszórakoznék egy ilyen jellegű gépjármű megépítésével.

A Lamborghini 2011-ben mutatta be Aventador névre keresztelt sportautóját, az idő elteltével az emberek több-kevesebb sikerrel próbálkoztak replikákat, azaz másolatokat készíteni. Ezek között lettek olyanok, amelyek érdekesre sikeredtek, viszont akadtak nem várt sikernek örvendő darabok is.

Az autóról képeket ide kattintva találsz.

Röpke 40 000 dollárért, vagyis átszámolva nagyjából 12 millió forintért kínálják az eBay-en, a hirdetés leírásában a feltöltő külön kiemeli, hogy ez nem egy Pontiac Fiero, vagy egy Toyota MR2 mini utánzata, hanem méreteiben és egyéb jellemzőivel az original Lamborghini Aventadorhoz szinte megszólalásig hasonlító replika.

A 2019-es Lamborghini Aventador másolat valójában GM alvázra épült, a túlnyomó részben üvegszálból készült karosszériát kézzel applikálták rá. A jármű teljes hossza 4,7 méter, 2,0 méter, ezen méretek nagyjából megegyeznek az eredeti példány dimenzióival.

Ami a fényezést illeti, az utánzat Black Cherry Pearl árnyalatot visel magán. Erről azt írják, hogy a karosszéria napfényben tündökölve vöröses árnyalatban fénylik, miközben árnyékban Burgundi színvilága van.

A jármű automata váltóval szerelt, 500 lóerős összteljesítménye egy 6,0 literes LS2 V8 Corvette motorból származik, ezzel az egységgel a replika több erőt produkál, mint az ugyanilyen blokkal szerelt gyári, 430 lovas Corvette-k. Ezenkívül van még benne CD lejátszó, ABS, bőrbe vont ülések, vezető- és utasoldali légzsákokkal felszerelt és hátsókerekes a jármű. A tempomattól kezdve, a kipörgésgátlón át a légkondiig minden hasznos dologgal fel van szerelkezve ez az igényesen összetákolt Aventador.

Lehet, hogy méretében azonos a Lamborghini gyári verziójával és teljesítmény tekintetében sem gyenge a jármű, viszont esztétikai szempontból kívül-belül eléggé szegényes.

A replika Lambó tehát meghajtás-ügyileg rendben van, és messziről talán némileg még hajaz is az eredeti Aventadorra, szerinted megér az egész 40 000 dollárt?