„Vigyázat, részeg emberek feküdhetnek előtted az úton” – erre figyelmezteti az autósokat az a tábla, amit a mohácsi szőlőhegyen, a pincesor mellett tettek ki ismeretlen személyek. A helyiek szerint megalapozott a figyelemfelkeltés, a környéken ugyanis nincs közvilágítás, és sokan esnek-kelnek esténként, miután alaposan a pohár fenekére néznek.

Részeg emberekre figyelmeztető tábla Mohácson

Az elsőbbségadás kötelező táblára hasonlító jelzést a tréfás kedvükben járó helyiek tették ki a maximum 30 km/órás sebességet engedélyező tábla fölé. A jelzésen egy ember látható, aki laposkúszásban közlekedik, miközben egy borosüveget lóbál a kezében.

Van, aki mindig óvatosan autózik a szőlőhegyen, mert tudja, hogy egyfelől rossz az út minősége, másfelől pedig azzal is tisztában van, hogy esténként nem várt akadályok is képződhetnek az úttesten. Olyan személy is akadt, aki szerint nem lenne rossz, ha több ilyen táblát helyeznének ki, biztos, ami biztos alapon. A szakértők szerint szabályba ütközik a magánakció, mert házilag barkácsolt táblát senki sem tehet ki az utcára. Közlekedési táblát jogszerűen csak a közútkezelő tehet ki.

Hasonló kezdeményezésre már korábban is volt példa hazánkban, hangzik el a riportban: Győr-Moson-Sopron megyében saját kezűleg készített kiegészítő táblával hívták fel a sofőrök figyelmét a botrányos kátyúhelyzetre, a jelzésre a következő felirat került: Harckocsi-gyakorló pálya.